DAVIDE ASTORI, PRAF IN VANT

2 minutes, 38 seconds

Inchide ochii pentru o clipa si momentul a si trecut! Este unul dintre versurile piesei Dust in the wind a formatiei Kansas, care vorbeste despre neinsemnatatea noastra, a fiintei umane, in fata timpului. La fel, si Davide Astori s-a dovedit un fir de praf in vantul nemilos al destinului, dupa disparitia sa socanta la numai 31 de ani.

Sambata dupa-amiaza, a plecat pentru ultima data de acasa, unde le-a lasat pe iubita sa, Francesca, si pe fiica de doi ani, Vittoria, pentru a se deplasa la Udine, locul in care duminica, echipa lui, Fiorentina, urma sa joace. S-a cazat in camera de hotel, asa cum a facut-o de sute de ori intr-o cariera inceputa la AC Milan si care a adunat 345 de meciuri si opt goluri la grupari precum Cagliari, Roma si Fiorentina.

Dupa cina, a urcat in camera sa, unde statea singur, urmare a statutului de capitan de echipa, apoi a urmat un joc pe PlayStation cu colegul sau, portarul Marco Sportiello, incheiat cu putin inainte de miezul noptii. In dimineata zilei urmatoare, el trebuia sa coboare primul la micul dejun, asa cum isi obisnuise coechipierii intr-un deceniu petrecut la varf in Serie A. Numai ca el nu a mai ajuns niciodata la masa pentru ca intre orele 23:30 si 9:30, s-a produs scurtcircuitul, care a pus capat vietii capitanului Viola in mod total neasteptat.

Nimeni nu stie care au fost ultimele ganduri ale lui Davide si cum a venit sfarsitul. Insa, moartea sa, care a socat intreaga lume, a aratat inca o data cat de fragila este viata, indiferent cine esti. „Toti banii tai nu vor putea cumpara nicio secunda in plus”, este un alt vers din Dust in the wind. Este de necrezut cum un sportiv cu un stil de viata sanatos poate sa se stinga asa, dintr-odata. Insa, sunt tot mai multe asemenea cazuri in fotbal incat consternarea ar trebui sa lase locul unor anchete minutioase pentru a se evita pe cat posibil alte drame de acest gen.

 

CITESTE SI | ZIUA CAND FLUTURELE GRANATA SI-A FRANT ARIPILE

 

Davide Astori a fost unul dintre norocosii care si-au facut din pasiunea vietii lor un mod de a trai si care isi castiga existenta facand ceea ce ii place cel mai mult: sa joace fotbal. Si o facea atat de bine ca a fost convocat de 14 ori in squadra azzurra, pentru care a marcat un gol in finala mica a Cupei Confederatiilor din 2013.

„Imi iubesc cu adevarat meseria. Iubesc fotbalul si il iubesc si mai mult acum si ma bucur si mai mult cand joc acum decat atunci cand aveam 18 ani”, declara Astori nu demult.

Si fotbalul l-a iubit pentru tot ceea ce i-a oferit, dar firul vietii lui a fost prea scurt. Si Davide a devenit tot o dara de praf in calea vantului aspru al timpului, dar el va ramane viu in amintirea tuturor prin valorile sale, subliniate cel mai bine de fostul sau capitan din nationala Italiei, Gianluigi Buffon:  „Ai fost cea mai buna exprimare a unei lumi de demult, in care calitati precum altruismul, eleganta, educatia si respectul pentru ceilalti erau litera de lege.”

Articolul poate fi citit si pe Pariuri1x2.ro!

Facebook Comments

There are 2 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: