CEL MAI DIFICIL EXAMEN AL LUI MONTELLA

2 minutes, 41 seconds

Vincenzo Montella si-a inceput sezonul cu visuri marete pe banca unui Milan in care chinezii au pompat peste 300 de milioane de euro in tentativa de a readuce rossoneri-lor gloria pierduta. Numai ca, dupa o scurta luna de miere, in care Diavolul milanez parea capabil sa tina pasul cu echipa ultimilor ani din Serie A, Juventus, a urmat prabusirea ce a condus la un iminent divort in stil italian. Dar, la fel ca si in multe alte cazuri, un sut in fund a insemnat un pas inainte pentru Montella, ajuns la sfarsitul lui 2017 pe banca unei echipe de Champions League, Sevilla.

Iar astazi, fostul Aeroplan al Romei este in fata celui mai important meci al carierei de antrenor: duelul din optimile Champions League cu Manchester United, trupa lui Jose Mourinho. Montella a reusit sa redreseze in ultima vreme o echipa cu multe evolutii sinusoidale, capabila sa o invinga de doua ori pe Atletico Madrid intr-o saptamana, dar si sa primeasca cinci goluri de la Eibar sau de la rivala Betis, chiar acasa.

Totusi, Sevilla a ajuns in finala Copei del Rey, unde o va infrunta pe Barcelona, si se afla pe locul al cincilea in La Liga, la sase puncte de Real Madrid. Andaluzii abordeaza cu destul optimism jocul de astazi de pe Ramon Sanchez Pizjuan, dupa ce au obtinut trei succese la rand in toate competitiile. Sevilla va incerca sa rupa acum un blestem care a urmarit-o constant in era Champions League: niciodata nu a depasit faza optimilor de finala in cea mai importanta intrecere continentala intercluburi.

In plus, Montella a parut destul de marcat de intalnirea cu Mourinho de diseara, precum atunci cand un elev are de dat un examen cu cel mai temut profesor din scoala:

„Este vital sa fim intr-o forma fizica foarte buna, sa ne concentram la maximum pentru ca acest meci reprezinta un motiv de imensa mandrie pentru noi. Este un stimulent imens pentru mine sa infrunt echipa lui Jose Mourinho pentru ca el este un pionier in bransa noastra. I-am citit cartile, i-am studiat tacticile si, fara indoiala, este un antrenor de la care am foarte multe de invatat.”

De partea cealalta, United vine dupa succesul din Cupa Angliei cu Huddersfield, insa la capatul unei perioade in care a alternat victoriile de acasa cu esecurile din deplasare. Totusi, „diavolii rosii” au stiut sa gestioneze toate partidele importante din acest sezon in Champions League, ceea ce le confera statutul de favoriti, mai ales ca managerul portughez poate alinia cel mai bun 11 posibil: De Gea – Valencia, Lindelöf, Bailly, Young – Matić, Ander Herrera – Lingard, Pogba, Alexis – Lukaku.

„Visele in Champions League incep de la sferturi incolo, nicidecum mai inainte. De la faza optimilor de finala, mai este drum lung in fata. Acum, trebuie sa fim foarte concentrati la ceea ce se anunta o confruntare foarte dificila. Montella este italian, iar italienii stiu cum sa se organizeze defensiv. Astfel, abia la ora locala 22:30, ne vom putea gandi la urmatorul joc (cu Chelsea, in Premier League)”, a declarat Mourinho la conferinta de presa de ieri.

Dincolo, Sevilla ar urma sa inceapa cu: Sergio Rico – Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – N’Zonzi, Banega – Muriel, Franco Vázquez, Sarabia – Ben Yedder.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: