ÎNCĂ O MISIUNE ÎNDEPLINITĂ DE RADU PĂLTINEANU: TRAVERSAREA AUSTRALIEI

1 minutes, 38 seconds

Radu Păltineanu, primul român care a traversat cele două Americi pe bicicletă, a reușit să traverseze Australia, în cadrul unei noi expediții în care a pedalat peste 8.000 de kilometri prin nordul, centrul și vestul Australiei.

Radu Păltineanu, primul român care a realizat o traversare integrală a Americilor, între Alaska și Țara de Foc, pe bicicletă, între 2015 și 2018 este acum protagonistul unei noi aventuri de anvergură în jurul Australiei. Românul a pedalat pe un trike recumbent peste 8.000 de kilometri, de la Capul York, cel mai nordic punct al Australiei, până pe Coasta de Vest a continentului, străbătând o parte din nordul, estul, centrul și vestul continentului. Aceasta este prima expediție românească de acest fel pe continentul australian.

Expediția a debutat în octombrie 2021 și are ca punct final insula Tasmania, a cărei Coastă de Vest acesta și-a propus să o străbată la pas. Radu Păltneanu este însoțit în această expediție de partenera sa, Irina Repede, care pedalează pe un e-trike recumbent solar construit chiar de către aceasta.

Traseul celor doi români însumează până în prezent peste 8.000 de kilometri pedalați din care 2.500 de kilometri de off-road prin zone deșertice, de junglă luxuriantă și de savană. Atingerea Coastei de Vest, la începutul acestei luni, încheie o etapă importantă a expediției care continuă acum spre sud, de-a lungul Coastei de Vest a Australiei. Cei doi și-au propus să pedaleze în total peste 10.000 de kilometri în jurul Continentului Roșu.

Românii au pedalat peste 70 de zile cu temperaturi situate între 35 și 50 de grade Celsius și au petrecut până acum 150 de nopți la cort în demersul lor de a străbate Australia pe două trike-uri recumbente. În plus, aceștia au avut numeroase întâlniri cu șerpi și păienjeni veninoși, iar în apropiere de Capul York au fost protagoniștii unei tentative de jaf.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: