INTRODUCEREA MEA LA BOCA – BARCA…

1 minutes, 14 seconds

In iunie 1982, Diego Armando Maradona devenea cel mai scump fotbalist din istorie dupa ce FC Barcelona il cumpara pentru aproape 8 milioane de dolari de la Boca Juniors si crea o conexiune speciala intre gruparea catalana si cel mai iubit club din Argentina, care astazi se intalnesc pe terenul de fotbal tocmai pentru a cinsti memoria celui mai mare jucator al tuturor timpurilor.

Diego nu mai este printre noi de un an. dar traieste in inimile noastre pentru toate amintirile unice pe care ni le-a lasat acolo unde s-a simtit cel mai bine: pe gazon. Si asta pentru ca oamenii pot uita ce ai facut sau ce ai spus, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta si, mai ales, ce i-ai facut sa simta. Iar Maradona, cu geniul sau unic, a creat momente magice si la Barcelona si pe Bombonera, in tricoul clubului pe care l-a iubit cel mai mult, Boca.

In culorile blaugrana, a jucat doar doi ani, castigand doar 3 trofee, dar lasand in urma amintirea unui intreg Santiago Bernabeu ce l-a aplaudat in picioare dupa o faza sclipitoare, gest pe care fanii Madridului nu il mai facusera vreodata in fata vreunui jucator al Barcei si pe care l-au mai repetata doar de doua ori, in fata lui Ronaldinho si a lui Lionel Messi.

Avem, asadar, istorie. Exista emotie pura. Si un omagiu asa cum i-ar fi placut lui Diego: printr-un meci de fotbal care sa ii celebreze memoria.

VIVA EL FUTBOL! VIVA MARADONA!

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: