CE NU AU ÎNȚELES BURLEANU ȘI ȚUȚĂRII LUI

2 minutes, 37 seconds

Se spune că noi suntem ceea ce suntem în prezent și datorită trecutului nostru. Practic, istoria se scrie peste paginile de istorie deja existente. Iar când ajungi să gestionezi o moștenire glorioasă, trebuie să o faci cu respect pentru înaintașii tăi, pentru cei care au făcut-o posibilă, și să le cinstești faptele de glorie așa cum se cuvine. Cum spunea chiar marele Eminescu: „La trecutu-ți mare, mare viitor”. Or fix asta nu au înțeles Răzvan Burleanu și toți țuțării de pe lângă fundul lui, care afirmă cu nesimțire că la tribuna a doua, unde au fost așezați Gică Hagi și Gică Popescu pe Arena Națională la meciul Austria – Macedonia de Nord, este la fel ca și la tribuna oficială, unde au fost invitate toate loazele din federație și din întreaga societate! Valorile în rândurile doi-trei, iar în față, toți ariviștii pe care îi putea naște țărișoara asta!

Nu știu dacă există cu adevărat un consilier de imagine în FRF, dar simplul gest de a-i lăsa pe membrii Generației de Aur să stea la tribuna a doua este unul de negare a faptelor de vitejie ale băieților care au scos milioane de români în stradă prin succesele lor ce par acum desprinse din filmele cu cavaleri Jedi. Pentru că măria sa, Burleanu, conduce un for a cărei reputație s-a clădit pe sudoarea cu care Hagi et comp. au udat tricoul galben al naționalei în fiecare clipă petrecută pe teren. Este ca și cum la o poză de familie, i-am pune pe bunici și pe părinți în spate de tot pentru a nu se vedea deloc pentru că ne este rușine cu ei.

La fel a procedat și conducerea FRF cu legendele vii ale fotbalului românesc. Iar pentru a înțelege și mai bine situația, voi veni cu exemplul marelui Gerd Muller, pentru care despărțirea de sportul-rege a fost grea. Muller a avut probleme cu alcoolul, iar Bayern Munchen i-a întins o mână de ajutor. După o periodă petrecută la o clinică de recuperare, Muller a primit din partea clubului bavarez un post la echipa a doua. La un moment dat, unul dintre directorii economici ai lui Bayern a propus reducerea cheltuielilor, sugerând că nu înțelege de ce e nevoie ca Gerd Muller să primească un milion de euro pe an. În acel moment, a luat cuvântul Franz Beckenbauer, președintele de atunci al clubului, care i-a spus: „Stai jos! Dacă nu ar fi existat el, tu nici nu aveai ce căuta aici!”

Tot așa vreau să le transmit acest mesaj lui Răzvan Burleanu și țuțărilor și oportuniștilor din preajma sa: „Stați jos! Locul vostru este pe ultimul rând de la a doua! Dacă nu ar fi existat Hagi și ceilalți băieți din Generația de Aur, voi nici nu ați fi mirosit frunzele din preajma Arenei Naționale!”

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: