DANI JARQUE, SIEMPRE CON NOSOTROS

3 minutes, 32 seconds

În minutul 116 al finalei Cupei Mondiale din 2010 de la Johannesburg dintre Spania și Olanda, când mingea șutata de Andres Iniesta a atins plasa porții lui Stekelenburg, primul gând al mijlocașului Barcelonei a zburat dincolo de primul titlu mondial pe care tocmai îl aducea tarii sale spre fostul sau prieten și rival, Dani Jarque, decedat cu un an înainte în timpul unui cantonament din pre-sezon. Dani Jarque, Siempre con nosotros a fost mesajul de pe pieptul lui Iniesta dezvăluit întregii lumi în bucuria fara margini care a cuprins tabăra spaniola imediat după gol. Astfel, fiecare dintre noi și-a amintit în acele clipe de extaz de căpitanul lui Espanyol, care a simțit, probabil, de acolo unde se afla acum, ca puțin din acea bucurie ii aparține și, totodată, ii este dedicata și lui.

Născut în prima zi a anului 1983 la Barcelona, Daniel Jarque Gonzalez a fost o specie de fotbalist ajunsa pe cale de dispariție astăzi, un one-club man care și-a dedicat întreaga viață culorilor unei singure echipe.

Astfel, inima lui a bătut până în ultima clipă în ritmul blanquiazul al lui Espanyol, pentru care a debutat în La Liga pe 20 octombrie 2002 într-un meci cu Recreativo Huelva, la scurtă vreme după ce a devenit campion european Under-19 cu naționala Spaniei, alături de Iniesta, Fernando Torres, Jose Antonio Reyes și Sergio Garcia.

 

CITESTE SI | MELENDO, OSCAR-UL LUI ESPANYOL

 

Ajuns o referință în centrul apărării, Jarque a fost una dintre piesele de bază pentru los pericos la câștigarea Copei del Rey în 2006, după o finală cu Real Zaragoza. Acela a rămas ultimul trofeu cucerit de catalani până în prezent, deși un an mai târziu au disputat finala Cupei UEFA împotriva Sevillei, pierdută, însă, la penalty-uri.

Devenit căpitanul lui Espanyol chiar înaintea sezonului 2009-2010, când a preluat banderola de la legendarul Raul Tamudo, Dani Jarque a condus-o pe Espanyol din teren la inaugurarea noii sale arene, Cornella El Prat, pe 2 august 2009, într-o victorie răsunătoare cu Liverpool, 3-0, neștiind că acela va fi ultimul său meci.

 

CITESTE SI | DAVIDE ASTORI, PRAF ÎN VÂNT

 

Peste numai șase zile, el a suferit un atac de cord în timpul unui cantonament la Coverciano, lângă Florența. Tragica sa moarte a avut loc chiar în timp ce vorbea la telefon cu iubita sa, care era însărcinată în șapte luni. Jarque nu a mai apucat să își vadă și să își țină în brațe copilul! La numai 26 de ani, numărul 21 al lui Espanyol pășea în eternitate cu regretul celor rămași că viața și cariera sa nu au fost complet împlinite.

Cu toate că a jucat cu succes la toate echipele de juniori și de tineret ale Spaniei, Dani Jarque nu a făcut și pasul spre Furia Roja, însă el a fost prezent în sufletele și în gândurile tuturor celor care au adus Cupa Mondială la Madrid, în 2010. În primul rând, în inima lui Andres Iniesta, care a suferit o cădere după ce a aflat de moartea bunului său prieten, dar și adversar în derby-ul Catalunyei. Și jucătorul Barcelonei l-a înviat pe Dani Jarque pentru o secundă, după cum a simțit Jessica, iubita sa, în momentul în care a văzut mesajul emoționant al lui Don Andres din finala Cupei Mondiale. Alături de mama sa și de Martina, fetița pe care Dani nu a cunoscut-o niciodată, în vârstă de 10 luni în vara lui 2010, Jessica s-a uitat pentru prima oară la un meci de fotbal după moartea lui Jarque, tocmai atunci. Când Iniesta a făcut Spania campioană mondială, readucându-l pe Jarque printre noi.

„Putea să dedice reușita familiei sale, soției, copilului. Oricui. Dar el i-a dedicat-o memoriei lui Dani. Asta spune multe despre caracterul lui Iniesta, dar și despre cel care a fost Dani. Pentru o secundă, nu murise. Andres unise cerul cu pământul!”, a povestit emoționată Jessica.

De fapt, nu a fost doar o secundă. Dani Jarque este și va fi întotdeauna cu noi! Siempre con nosotros …

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: