ATLETICO – LIVERPOOL, CIOCNIREA A DOUĂ FILOSOFII DE JOC

2 minutes, 26 seconds

Liverpool este echipa pe care oricine vrea să o evite în acest sezon, mai ales datorită seriei sale incredibile din Premier League, care amenință performanța fabuloasă a Invincibililor lui Arsene Wenger din ediția 2003-2004. Dar, în același timp, dacă era o echipă pe care „cormoranii” și-ar fi dorit să o evite în optimile Champions League, aceea se numește Atletico Madrid. Și asta pentru că stilul defensiv și contondent al trupei lui Diego Simeone este în totală antiteză cu filosofia de joc a grupării de pe Merseyside.

Ca majoritatea echipelor care îmbrățișează cu succes mantra fotbalului defensiv, Atleti are destule probleme atunci când are posesia și este nevoită să străpungă apărarea adversă. De aceea, Jurgen Klopp este în fața unei dileme înaintea partidei de pe Wanda Metropolitano, arena unde în urmă cu niciun an Liverpool cucerea pentru a șasea oară trofeul Champions League: dacă să adopte un joc de așteptare și să caute să o lovească pe Atletico pe faza de tranziție sau să dețină controlul posesiei, ceea ce ar avantaja stilul bazat pe contraatac al spaniolilor.

Nu întâmplător, managerul campioanei Europei a declarat că meciul de diseară este unul dintre cele mai dificile în viața unui fotbalist. „Nu îți fac niciun cadou. Sunt foarte bine organizați, o mașină foarte bine unsă care este incredibilă în a stoarce rezultate. Atletico este o mașină de rezultate. Au viteză, agresivitate și o filosofie clară. Știu că suntem în țara tiki-taka, dar admir și lucruri de acest gen. Dacă există vreo echipă în fața căreia trebuie să fii la nivelul tău maxim, aceea este Atletico. Dacă muncești și lupți din greu, atunci ai o șansă. Dacă nu faci asta, nu ai nicio șansă. Acesta este motivul pentru care au ajuns în atâtea finale europene.”

Adversarul lui Klopp de astăzi, Diego Simeone, a afirmat la conferința de presă de ieri că acest Liverpool va intra în istorie drept una dintre cele mai mari echipe, dar și că în lotul său există foarte mult optimism și dorință înaintea duelului cu liderul din Premier League.

Argentinianul a fost lăudat de managerul englezilor pentru pasiunea cu care trăiește fiecare meci pe bancă: „Lumea spune că sunt un tip emoțional la marginea terenului, dar dacă eu sunt la nivelul patru, atunci Diego este la nivelul 12. Sunt Polițist la Grădiniță în comparație cu el!”

Pentru această confruntare, Liverpool va putea alinia cel mai bun 11 posibil, în timp ce la Atletico, vor lipsi Joao Felix, Kieran Trippier și Hector Herrera, accidentați, iar Diego Costa este incert.

Echipe probabile:

Atletico: Oblak – Arias, Savić, Felipe, Saúl Ñíguez – Koke, Thomas, Llorente, Vitolo – Correa, Morata

Liverpool: Alisson Becker – Alexander-Arnold, Van Dijk, Gomez, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: