CRISTIANO RONALDO ȘI PROMISIUNEA ÎNTOARCERII LA MADRID

2 minutes, 28 seconds

Să-i înscrii trei goluri lui Atletico fără a primi vreunul trebuie sa ai ceva cu totul special. Cristiano Ronaldo, poate?!, era întrebarea retorica din avancronica meciului de aseară de la Torino de pe site-ul UEFA.com. Iar portughezul a răspuns conform așteptărilor tuturor fanilor lui Juventus prin cel de-al optulea sau hattrick în Champions League, egalând recordul lui Messi. Ronaldo a lovit de trei ori un Atleti mai apatic ca niciodată, cel puțin de când este antrenat de Diego Simeone, și a dus-o pe Juve în primele opt echipe ale Europei, confirmând, totodată, ce lovitura a dat Bătrâna Doamna prin transferul sau și ce greșeală a făcut Realul lui Florentino Perez prin vânzarea sa. 

Pana ieri, Cristiano a fost puternic cu cei slabi, în Serie A, unde trupa lui Massimiliano Allegri poate primi deja un nou scudetto, și slab cu cei puternici, în Champions League, unde a înscris doar o data în faza grupelor. Dar poate ca a așteptat tocmai un asemenea moment pentru a ieși la rampa și de a arata ca rămâne în prim-plan, alături de eternul sau rival din mileniul trei, Lionel Messi, și ca adevărata competiție abia de acum începe pentru el.

De nerecunoscut în turul de pe Wanda Metropolitano, Ronaldo a fost, din nou, omul de gol pe care l-am admirat atâta vreme la Real Madrid, capabil sa facă diferența în orice situație. Cu el în forma maxima, și ceilalți jucători ai lui Juventus au strălucit la intensitate maxima, transmițând siguranța unei mari campioane.

Asa a fost posibil ca Bernardeschi sa fie o adevărata încântare ori de câte ori mingea ajungea la picioarele sale, realizand cel mai bun joc al sau în tricoul bianconero, dar mai ales ca Juve sa emane iarăși acea forță de temut, precum la mijlocul anilor ’90, sub comanda lui Marcello Lippi.

In era lui Max Allegri, torinezii au ajuns de doua ori în finala Champions League fără a câștiga vreuna, poate și pentru ca le-a lipsit tocmai Factorul X, Ronaldo. Cu el la turație maxima, Juventus are toate șansele sa meargă pana la capăt și sa pună, în cele din urma, mana pe Cupa cu Urechi Mari.

Calificarea campioanei Italiei a fost facilitata și de o prestație, pur și simplu, jalnica a echipei lui Simeone, incapabila sa reacționeze la niciuna dintre loviturile lui Cristiano.

Portughezul a făcut diferența în stil de fuoriclasse, promițând sa revină la Madrid chiar mai repede decât s-ar aștepta cineva, pe 1 iunie. Dar nu va fi pe Santiago Bernabeu, ci pe Wanda Metropolitano, și ar face-o cu un scop maret: câștigarea Champions League pentru a șasea oara în cariera, cu trei echipe diferite. Și nu ar fi exclus ca ultima victorie sa fie și cea mai spectaculoasa!

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: