CAND FOTBALUL ESTE SI MATEMATICA

2 minutes, 21 seconds

Dacă fotbalul s-ar juca pe ocazii create, nu pe goluri marcate, Real Madrid ar fi umilit-o aseară pe Barcelona. Dacă pentru a te califica într-o finala, ar fi suficient sa domini doua reprize din patru în fata adversarului tău, care a controlat una singura în dubla manșă, atunci, la aceasta ora, madrilenii ar fi fost cei interesați de învingătoarea duelului dintre Valencia și Betis. Dacă în locul lui Vinicius, Benzema, Bale și Lucas Vazquez, toți la un loc, aseară la Real ar fi jucat Cristiano Ronaldo, probabil ca jumătate sau măcar un sfert din șansele create ar fi fost transformate în goluri. Dar deși nu este o știința exacta, fotbalul la cel mai înalt nivel reprezinta suma detaliilor mărunte care fac diferența. De aceea, o Barca matura, pragmatica și cinica a plecat de pe Bernabeu cu o victorie fără echivoc, lasand Madridul cufundat in griji inaintea El Clasico din campionat.

La fel ca si in tur, Realul a luat initiativa din start si a dominat prima repriza, in timp ce gruparea blaugrana a preferat sa astepte si, eventual, sa loveasca la o greseala a gazdelor ca si cum scorul de 0-0 i-ar fi fost favorabil. A fost o abordare riscanta, dar inteligenta si castigatoare, totodata, a lui Ernesto Valverde, pus in tema de eficienta scazuta a oamenilor din ofensiva blanco. Vinicius a fost ca o naluca in zona sa de actiune pentru aparatorii Barcei, dar odata intrat in careu, isi pierdea mereu energia si inspiratia. Brazilianul de 18 ani a aratat ca un fuoriclasse pana in ultimii 20 de metri, unde se transforma invariabil intr-un pusti amator caruia inca nu-i vina sa creada ca a ajuns sa joace printre baietii cei mari.

Nereusitele Madridului au cladit si intarit siguranta Barcelonei, care a iesit mult mai decisa si mai directa de la vestiare. Aidoma jocului de pe Camp Nou, Santiago Solari a lasat impresia unei usoare retrageri in partea secunda, care a fost speculata prompt de Luis Suarez, arhetipul perfect al eficientei ieri seara.

Cifrele meciului par ireale mai ales daca privesti si tabela de marcaj, iar senzația mea a fost ca și dacă s-ar fi jucat doua zile, Realul nu ar fi dat gol, oricâte ocazii ar fi avut avea, iar Barca ar fi putut înscrie ori de câte ori ar fi vrut asta…

Posesie: 48% – 52 %

Suturi la poarta: 14-5

Suturi pe poarta: 4-3

Parade ale portarilor: 0-4

Goluri: 0-3

De aici pana la dezastrul complet nu a mai fost decat un pas si astfel, catalanii au obtinut a zecea lor victorie pe Santiago Bernabeu din ultimul deceniu.  Insa, in ciuda acestui complex uriaș, Madridul a cucerit de patru ori trofeul Champions League in ultimele cinci sezoan. Dar asta este o alta discuție despre paradoxurile și, implicit, frumusețea fotbalului…

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: