Statul Panama este considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume unde sa te retragi. Peisajul idilic al taramului scaldat de apele Marii Caraibilor, in Est, si de Oceanul Pacific, in Vest, aflat chiar la limita dintre America de Sud si America Centrala, avand granite cu Costa Rica si Columbia, este completat de faptul ca niciun uragan nu i-a lovit pe cei din Panama. Totul pana ieri, cand panamezii au fost maturati de nemilosul Hurry-Kane, uraganul starnit din Nordul Londrei, care a facut prapad ieri la Nijni Novgorod.
Dacă împotriva Tunisiei, Anglia a fost ca o ploaie de vară, ieri, în partida cu naționala statului Panama, echipa lui Gareth Southgate a fost un uragan în toată regula. Și asta datorita lui Harry Kane, care i-a anunțat răspicat, prin hattrick-ul realizat ieri, pe Cristiano Ronaldo, Romelu Lukaku și Diego Costa ca trebuie sa fie mult mai buni decât pana acum, dacă vor sa ii ia fata în lupta pentru titlul de golgheter al Cupei Mondiale.
Atacantul lui Tottenham nu a avut mila de portarul lui Dinamo, Jaime Penedo, contribuind din plin la cel mai concludent succes al Angliei din istorie la Cupa Mondiala, 6-1. A fost pentru prima oara dupa finala din 1966, cand reprezentativa Three Lions inscrie cel putin patru goluri intr-un meci la un Mondial, iar calificarea triumfala obtinuta dupa primele doua partide in Rusia ii face pe englezi sa viseze ca vor conta din nou la marele festival al fotbalului.
Kane a devenit primul supus al Reginei care reuseste o tripla la Cupa Mondiala din ultimele trei decenii si doar al treilea fotbalist din Albion cu aceasta performanta, dupa Geoff Hurst si Gary Lineker. Si la ce forma extraordinara traverseaza, doar cerul pare limita pentru capitanul Angliei, care a devenit liderul ierarhiei pentru Gheata de Aur a Mondialului, cu cinci goluri.
Energia si entuziasmul baietilor lui Southgate este incredibil, ceea ce ne face sa asteptam cu nerabdare finala pentru primul loc in grupa G intrucat si Belgia a aratat o pofta de joc extraordinara. Daca Brazilia, Spania sau Argentina au cam dezamagit, Anglia si „dracii rosii” au reprezentat farmecul pierdut al turneului final prin frenezia fotbalului propus, care a amintit de perioada romantica a sportului-rege.
Poate ca selectionata Albionului nu va castiga nici acum titlul suprem, dar va ramane in memoria noastra colectiva drept una dintre cele mai frumoase echipe care au fermecat zilele de vara ale Mondialului din Rusia.
You may also want to read