PLOAIA ENGLEZEASCA DIN MIJLOCUL VERII RUSE

1 minutes, 46 seconds

Ziua de ieri a Mondialului nu a oferit surprize, toate favoritele, Suedia, Belgia și Anglia reușind sa se impună în fata outsiderelor Coreea de Sud, Panama și Tunisia. Însă, ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost sfertul de ora din startul jocului oferit de naționala Three Lions. Au fost, fără îndoială, cele mai bune 15 minute de început de la acest turneu final, atacurile în valuri ale englezilor fiind precum o furtuna de vara în mijlocul unei zile toride. Ca o ploaie torențială și răcoritoare, dar de scurta durata și ale cărei efecte nu se resimt prea mult timp.

Efervescenta din jocul trupei lui Gareth Southgate a amintit de Anglia lui Sir Bobby Robson de la Coppa del Mondo din Italia, iar eficienta fantastica a lui Harry Kane ma duce cu gândul la Gary Lineker, ultimul jucător englez care a reușit o dubla la un Mondial, în 1990. Totuși, britanicii arata aceeași naivitate în defensiva, care i s-a dovedit fatala la ultimele turnee finale. Dacă va reuși sa facă unele reglaje în următoarele jocuri, naționala Albionului ar putea depăși bariera sferturilor de finala de care nu a mai putut trece din 1990 pentru ca entuziasmul sau ofensiv cucerește orice iubitor al fotbalului spectacol.

„Suntem o echipa care se dezvolta și progresează. Întotdeauna, vor fi lucruri de îmbunătățit. Suntem departe de perfecțiune”, a descris cel mai bine situația Angliei chiar managerul sau, Gareth Southgate, care considera ca pregătirea jocului următor cu Panama trebuie sa fie la fel ca și cea împotriva Tunisiei, adică „perfecta”.

În cealaltă partida a grupei, Belgia a avut nevoie de inspirația și execuția de vis a lui Dries Mertens pentru a debloca tabela și, totodată, jocul cu Panama. Jucatorul lui Napoli este omul-talisman al „dracilor roșii”: în toate cele 13 jocuri în care el a înscris, Belgia a câștigat. Apoi, trupa lui Roberto Martinez și-a putut respecta statutul de favorita, obținând cel mai clar succes al Mondialului 2018, după jocul din deschidere, Rusia – Arabia Saudită 5-0.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: