CÂND SE MAI OPREȘTE MADRIDUL?!

2 minutes, 31 seconds

Pentru un suporter neutru, Champions League tinde sa devina o competiție plictisitoare. Sa vezi aceeași echipa triumfand trei ani la rand ar putea duce la scăderea atracției pentru o întrecere care, timp de un sfert de secol, nu a cunoscut o asemenea hegemonie. Dar pentru fanii Madridului, nu a fost nicicand o perioada mai frumoasa in intreaga lor existenta.

Mai ales ca prea putini din cei ramasi in zilele noastre au prins epoca de aur din anii ’50, a lui Alfredo Di Stefano, Ferenc Puskas si Paco Gento. Dintotdeauna, Realul a fost croit, parca, pentru nopti precum cea de la Kiev, chiar daca a trecut si prin umilinte in cei 12 ani de asteptare intre La Novena si La Decima. Odata depasit blocajul, los merengues sunt de neoprit si doar cerul pare sa mai fie limita pentru ei intr-o neobosita goana dupa glorie.

„El Madrid es el Madrid”, este o vorba in Spania, care explica in linii foarte simple cum este posibila transformarea Realului din campionat si cum mananca jaratic in Champions League, competitia pe care nu se mai satura sa o subjuge. Pana si un rival de la Atletico, portughezul Tiago, a subliniat foarte bine diferențele dintre cele două rivale din Madrid în urmă cu câțiva ani: „Noi suntem făcuți să luptăm, pe când ei sunt făcuți să câștige!”

Dincolo de anumite discutii privind ajutorul din partea arbitrilor in unele momente, trupa lui Zinedine Zidane a demonstrat ca merita din plin coroana de regina a Europei pentru al treilea sezon consecutiv, dupa ce le-a scos in drumul spre trofeu pe cele mai bune echipe din celelalte patru ligi de top ale Batranului Continent, fara a fi pusa vreo clipa in situatia de a fi eliminata.

Astfel, campioanele Frantei, Italiei si Germaniei, adica PSG, Juventus si Bayern Munchen, au cunoscut pe propria piele forta Madridului inainte ca, in ultimul act, Liverpool, demna reprezentanta a Premier League, care o eliminase in sferturi pe campioana Manchester City, sa incline si ea steagul. Chiar daca pare usor neatragator sa vezi cum un club domina deja dictatorial o competitie, totusi, odiseea Realului pana la titlul continental a avut propriul sau farmec, aproape la fel de frumos ca succesul final in sine.

Considerata de site-ul UEFA.com drept mașina totală de câștigat, Realul dă senzația unei dependențe de succes și a unei pofte de nestăvilit de a-și contura și mai bine numele în istorie. „Aceasta echipa este legendara”, a declarat Marcelo, dupa victoria cu 3-1 in fata „cormoranilor” si tot el a facut un anunt raspicat, care ar trebui sa ii puna deja in alerta pe cei care se gandesc cum sa detroneze Realul: „Nu avem limite! Ne vom intoarce anul urmator si nu ne vom opri aici!”

Sezonul si un nou trofeu Champions League, asa ne-a obisnuit Madridul din 2016 incoace. Si cum finala din 2019 se va disputa chiar in capitala Spaniei, oare cine are curajul sa parieze impotriva echipei lui Zidane?!

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: