PLACEREA FOTBALULUI PE PLOAIE

3 minutes, 6 seconds

In copilarie, exista o vorba: fotbalul adevarat se joaca pe ploaie! Spuneam asta de fiecare data cand picaturile de ploaie incepeau sa cada tot mai insistent si ii faceau pe unii dintre noi sa renunte si sa iasa de pe teren. Mai erau cativa care ramaneau sa joace si asa au iesit cele mai incinse partide ale copilariei. La fel, au stat lucrurile si in acest weekend, cand vremea a fost potrivnica participantilor de la calificarile editiei a doua a Cupei Intercartiere Falemi Nana. Insa, nimic nu a putut sta in calea bucuriei fotbalului, astfel rezultand doua zile memorabile care au reamintit de placerea jocului, indiferent de conditii.

145 de jucatori s-au inscris în etapa de calificări din Herastrău pentru a se lupta  în driblinguri, glume și provocări, pentru că fotbalul nu ține doar de câte intră-n poartă, ci și de câte orgolii încap pe teren. Băieții cu frigul în oase, dar cu chef de fotbal nebun pot să confirme.

Brazil Bucureștii Noi, campioana primei ediții, s-a calificat fără probleme în finală, alături de FC București, dintr-o grupă în care s-a mai luptat cu FC 1 Mai și FC Nador, echipă formata doar din marocani! Cei de la FC 1 Mai și-au exprimat o părere, adoptată în unanimitate și de ceilalți jucători: să fie mai multe meciuri, in timp ce jucatorii de la Astana au zis că 10 minute pe teren e prea puțin pentru ei: “Nu ne-am dat seama când s-a încheiat meciul!”

Atat de surprinsi au fost cei de la Astana, ca nici nu au realizat cum au fost depasiti in grupa de FC Pajura și Luxoft, primele doua clasate, care continua sa viseze la potul de 3 mii de euro, destinat campioanei acestei editii.

“Am venit să jucăm fotbal de plăcere, să ne creăm rivalități și să câștigăm”, au spus cei de la Luxoft. Și îi credem pe cuvânt, din moment ce prețul calificării a venit cu capul spart al unui jucător, care ne-a zis râzând: “M-am lovit tare, dar să-l vedeți pe celălalt.” Cât despre FC Pajura, băieții au o țintă clară: “Jucăm finala cu Brazil și le dăm 2-0, să plece acasă!”

Să nu uităm că în prima etapă, de pe terenul din IOR au mers mai departe: Racheta, Fairplay, Bodegarii, Ambrozie Cartel, FC Pantelimon, FC Toflea şi de pe terenul din Pescariu: Sfarma-Piatra, Pescariu Team, Laromet, A&A.

În total până acum, 18 echipe cu poftă de goluri, premii și rivalități între cartiere. Premiile în bani de peste 10 mii de euro nu sunt singurele, urmând ca cei care vor câștiga să primească echipamente Joma, bilete la meciuri importante din Liga 1 şi baxuri de bere şi vin de la Bergenbier şi Crama Liliac.

Și pentru că berea merge și la victorie, dar și la înfrângere, cei care au părăsit competiția au făcut-o cu o navetă de Bergenbier.

“Împreună creăm un fenomen, e o competiție cerută din ce în ce mai mult de jucătorii amatori, pentru că duce jocul lor de fotbal la un alt nivel. Vin de pe sintetic și joacă într-o competiție cu miză”, a spus sufletul acestei competitii, Nana Falemi.

Puteți urmări tot ce se întâmplă la Cupa InterCartiere pe pagina de Facebook: www.facebook.com/cupaintercartiere/

Iar pentru etapele următoare e loc pentru înscrieri. Fără taxe de intrare, fără arbitru, dar cu momente care demonstrează că fotbalul e cel mai tare sport. Vă puteți înscrie aici: cupaintercartiere.ro/participa/inscrieri/

 

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: