EL CLASICO ÎN RITM DE HARD ROCK

2 minutes, 48 seconds

Rivalitatea dintre FC Barcelona si Real Madrid traverseaza acum Oceanul si isi va disputa un episod inedit in duelul de la International Champions Cup. Pe Hard Rock Stadium din Miami, galacticii si extraterestrii vor fi fata in fata intr-un preambul al Supercupei Spaniei, care se va desfasura peste doua saptamani. Este primul meci neoficial in care se infrunta Real Madrid si FC Barcelona dupa o pauza de aproape trei decenii. Ultimul El Clasico amical a avut loc in 1991, in dubla mansa, si a fost castigat de madrileni cu scorul general de 4-2. Va fi pentru a doua oara in istorie cand cele doua mari rivale din La Liga se vor confrunta in afara Spaniei, dupa meciul din 30 mai 1982 jucat in Venezuela si castigat de Real cu 1-0 prin golul lui Vicente del Bosque. Mâine noapte, Realul și Barcelona își vor consuma cel de-al 267-lea episod al rivalității lor care nu mai ține cont de nicio graniță. Dacă los blancos domină palmaresul direct atunci când vine vorba de partidele oficiale, 233 la număr, catalanii stau mult mai bine în jocurile amicale, cu 19 victorii și doar patru eșecuri, amănunt important care înclină decisiv balanța în favoarea lor când se trage linie la general. Chiar dacă nu se va putea baza pe Cristiano Ronaldo, trupa lui Zinedine Zidane va căuta revanșa după înfrângerea din ultimul Clasico de pe Bernabeu, 2-3, care a prelungit suspansul în privința luptei la titlu în Primera Division până în ultima etapă.

 

CITEȘTE ȘI | EL CLASICO, POVESTE FĂRĂ SFÂRȘIT

Dintotdeauna, Barca – Real a însemnat mai mult decât un meci. El Clasico a însemnat dintotdeauna Catalunya versus Castilla, o națiune aparte împotriva statului. Niciodată nu a fost vorba doar despre fotbal. Este și o poveste politică, socială și culturală, dar mai presus de toate, una umană. Din 2009, însă, El Clasico s-a transformat într-un duel între Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, starurile-simbol ale celor două cluburi ajunse într-o rivalitate cum puține au existat în istoria sportului mondial, de nivelul celor dintre Roger Federer și Rafa Nadal, în tenis, Michael Jordan și Magic Johnson, în baschet, Anatoli Karpov și Gari Kasparov, în șah, sau Ayrton Senna și Alain Prost, în Formula 1.

Mereu, Barcelona – Real Madrid a fost meciul secolului sau al mileniului chiar dacă uneori se dispută și de opt ori într-un an. Practic, când cele două cluburi se înfruntă, Spania este divizată în două părți: jumătate blanco, jumătate blau-grana. Toată lumea ține cu Real sau Barca, a spus-o chiar fostul selecționerul Furiei Roja, Vicente del Bosque, fost jucător și antrenor al Madridului. Conform unui studiu efectuat în urmă cu cativa ani de Centrul de Investigații Sociologice, 60 la sută dintre spanioli susțin una dintre cele două echipe: 13,2 milioane țin cu Realul, iar 10,4 milioane cu Barcelona. Jumătate din Spania ține cu Realul, iar cealaltă jumătate, cu Barca, chiar dacă le susțin pe Zaragoza, Oviedo, Almeria sau Ponferradina. O spune Luis Milla, care a jucat șase ani la Barcelona și șapte la Madrid.

Cu siguranță, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Real și Barca vor diviza și America, iar Statele Unite nu vor mai fi unite pe durata celor 90 de minute ale unui Clasico jucat în acorduri de hard rock …

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: