SALVAREA VENITĂ DIN CERURI

2 minutes, 57 seconds

Retragerea lui Francesco Totti a fost un moment emoţionant şi trist, deopotrivă, pentru toţi cei care l-au privit jucând, pentru toţi cei care l-au iubit şi susţinut, dar şi pentru cei care l-au văzut mereu drept un adversar de temut. Mulţi bărbaţi adevăraţi au vărsat măcar o lacrimă, neputând să-şi stăpânească emoţiile privindu-l pe Il Re di Roma cum salută pentru ultima oară Colosseum-ul fotbalului italian din rolul de gladiator. Însă, în aceeaşi zi, nu s-a plâns numai pe Olimpico. Empoli a retrogradat în lacrimi, după eşecul surprinzător de la Palermo, echipă deja condamnată, iar Crotone a reuşit să se salveze miraculos, în urma succesului de acasă cu Lazio. Dar disperarea toscanilor produsă de căderea în Serie B este doar o picătură din oceanul durerii pe care trebuie să o poarte zi de zi cu el antrenorul lui Crotone, Davide Nicola.

Se spune că a pleca înseamnă a muri puţin, iar, o dată cu această retrogradare, ceva din Empoli moare. Însă, nu aceasta este o dramă. Pentru că în acea bucurie a salvării, Davide Nicola nu a uitat că, în urmă cu trei ani, fiul său, Alessandro, a plecat pe un drum fără întoarcere. Avea doar 14 ani, când a murit într-un accident cumplit, fiind călcat de un autobuz în timp ce se plimba cu bicicleta. Nimic nu poate depăşi pe lumea asta durerea unui părinte care îşi pierde copilul. O spune un tată care suferă ori de câte ori copiii săi se lovesc mai rău sau sunt bolnavi. Şi un om căruia i-au dat lacrimile, pentru prima dată, în timpul emisiunii Fotbal European în momentul în care a fost prezentat mesajul postat pe Twitter de Davide Nicola, care îi scrie fiului său din ceruri. Un fiu care, sunt convins, a avut o contribuţie importantă, de acolo unde se află, la revenirea incredibilă a lui Crotone din finalul sezonului, încheiată cu evitarea retrogradării. Iar tatăl a vrut cumva să-i mulţumească pentru tot:

Ciao amore mio,

Nu știu unde ești. Nu știu ce faci. Poate că ești aici lângă mine. Da, sunt sigur că ești aici cu mine. Am luptat împreună în acest an complicat, dar … Astăzi, știu că tu ai fost mereu cu mine. Ai reușit cu energia ta să-mi dai puterea de a lupta și de a continua să fac imposibilul posibil, posibilul, probabil, și probabilul, o certitudine. Ale, aceasta nu este victoria mea, ci victoria noastră, la fel ca cea de la promovarea lui Livorno în Serie A. Am vrut să mă bucur cu tine, să mă uit în ochii tai și la zâmbetul tău, să te iau de mână și să alergăm împreună și să sărbătorim. Toate acestea sunt doar pentru tine și toate realizările mele sunt ale tale, fiecare victorie a mea va fi a ta, fiecare vis al meu va fi şi al tău. Vreau ca inima mea să bată în continuare pentru tine și să poți trăi în continuare prin mine … ”

Cele şase perfecțiuni: generozitate, disciplina, rabdare, perseverenta, concentrare și cunoaștere transcendentală.

 

Până la urmă, acesta a fost secretul lui Crotone în finalul stagiunii: faptul că Davide Nicola a fost protejat de o forţă specială, venită de undeva din cer.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: