CARDIFF, LOCUL UNDE REAL REVINE CU PLACERE

5 minutes, 52 seconds

Cardiff-ul se pregateste de cel mai important eveniment fotbalistic din istoria sa, finala Champions League. Numai ca meciul dintre Real Madrid si Juventus nu este prima finala de anvergura tutelata de UEFA si organizata de capitala Tarii Galilor. In urma cu doar trei ani, „galacticii” au cucerit Supercupa Europei in fata Sevillei, dupa o partida disputata pe Cardiff City Stadium.Atunci, s-a considerat ca Millennium Stadium este prea mare pentru a gazdui un asemenea meci. Acum, insa, nici cele aproape 75 de mii de locuri par sa nu fie suficiente la cate solicitari sunt din partea fanilor italieni si spanioli.

Imi aduc aminte destul de bine de acea aventura. Era inca perioada in care faceam deplasari externe si eram considerat un comentator de top, capabil sa transmita emotia unui meci atat de important. Am plecat alaturi de Ionut Angheluta si operatorul Bogdan Buruiana pana la Londra, iar de acolo, am luat un autocar care ne-a transportat la Cardiff in aproximativ trei ore. Capitala Tarii Galilor nu are nimic din grandoarea Londrei, ba chiar pare doar un sat cochet. Pretutindeni, la tot pasul, intalnesti placute bilingve, in engleza si imposibila limba gaelica. Spun imposibila pentru ca noua ni s-a parut de-a dreptul cumplit sa incerci doar sa citesti vreun cuvant incarcat de consoane si din care, cu greu, mai rasufla, pe ici-colo, cate o vocala. Pus pe sotii, Ionut chiar a spus ca acesti galezi vorbesc scrasnind din dinti si ca sunt singurii oameni care se pot intelege cu o drujba, atat de brutala pare limba lor.

CINE CASTIGA FINALA CHAMPIONS LEAGUE? JUVENTUS SAU REAL MADRID? INDIFERENT CU CINE TII, CASTIGI CU BETFAIR! INTRA AICI SI PRINDE O COTA DE SENZATIE!

Eram la jumatatea lui august 2014 si am plecat din Romania in plina canicula si am ajuns intr-un Cardiff in care temperatura nu a depasit 20 de grade. Dar problema cea mai mare a fost ca, in timpul unei zile, ploua si iesea soarele de vreo 20-30 de ori si nu este nicio exagerare. Cel mai patiti am fost in timpul unei transmisii live de pe gazon cu o zi inaintea meciului. Eram alaturi de Ionut la pupitrul rezervat de organizatori si eram in direct in emisiunea Digi Sport Special cand, dintr-o data, soarele a disparut brusc de pe cer, s-a innorat instantaneu si a inceput sa ploua torential. Noi incepusem live-ul de numai doua minute si mai aveam inca opt minute de vorbit. Am primit destul de repede o umbrela generoasa din partea unui tip de acolo, dar peste alte doua minute, a iesit iar soarele. Imaginati-va ca i-am dat inapoi omului umbrela, iar peste inca un minut, ploaia revine si mai hotarata! Astfel, am primit iarasi umbrela si asa am si terminat transmisia noastra, dar cu ce stress! Insa, in tot raul asta, a fost si un bine: cel mai frumos curcubeu pe care l-am vazut vreodata a descris un arc perfect deasupra arenei din Cardiff sau Caerdydd, cum se scrie in limba welsh-ilor.

Meciul a fost dominat destul de clar de Real Madrid, care s-a impus cu 2-0, confirmand momentul excelent dupa castigarea La Decima. A fost si ultima partida in care Xabi Alonso a fost implicat intr-un joc al Realului inainte de a pleca la Bayern Munchen, cu toate ca in acel moment nici nu ma gandeam ca el ar putea parasi vreodata Madridul. Xabi nu a jucat, fiind accidentat, si a parut cu gandul departe in momentul in care se afla pe gazon alaturi de ceilalti fotbalisti ai „albilor” care nu au prins lotul pentru finala.

Am remarcat, insa, un incident in timpul jocului, care nu s-a vazut la televizor din cauza regulilor impuse de UEFA. Un fan a intrat pe teren si l-a imbratisat pe Cristiano Ronaldo, omul meciului, care parea ca nu stie ce se intampla, dupa care suporterul respectiv a fost scos civilizat de pe gazon, fara acel exces de zel specific badigarzilor de pe la noi.

Ultima amintire de la acea Supercupa a Europei este legata de Gareth Bale, care acum are sansa de a deveni doar al cincilea jucator din istorie care cucereste Cupa cu Urechi Mari in orasul sau natal. Din felul în care toţi cei din Cardiff vorbeau despre Gareth, l-am perceput ca pe băiatul de aur al satului plecat la oraş şi ajuns mare, dar care nu şi-a uitat rădăcinile. Taximetriştii erau aşa de însufleţiţi când auzeau că am venit pentru meci încât ne-au arătat unde Bale a făcut liceul Whitchurch şi unde stau părinţii săi, în cea mai scumpă şi mai selectă zonă a capitalei Ţării Galilor. Locuitorii din Cardiff chiar îşi iubesc cu adevărat copilul prodigios şi par să ştie totul despre el, doar este unul de-al lor. Iar asta am remarcat-o la mai bine de o oră după terminarea meciului de pe Cardiff City Stadium.

 

PARIAZA CU WINMASTERS PENTRU A BENEFICIA DE O OFERTA EXCELENTA! INTRA AICI SI FRUCTIFICA O OCAZIE DE NERATAT!

Gareth a demonstrat că este un adevărat campion tocmai datorită simplităţii sale şi a faptului că nu uită de unde a plecat. Bale era în parcarea arenei, alături de iubita sa şi de părinţii lui. La vreo 20 de metri distanţă, lângă un gard, stătea un bărbat împreună cu băieţelul său, aşteptând. Din când în când îl mai striga pe Gareth, care discuta întruna cu cei din jurul său şi nu părea să-l audă. E drept că nu mai era prea multă lume pe la stadion, autocarele celor de la Real şi Sevilla plecaseră de ceva vreme, iar Bale urma să se urce în maşina familiei sale. Numai că starul Realului nu a vrut să plece fără să nu treacă pe la acel copil care aştepta o fotografie şi un autograf din partea idolului său. Gareth l-a îmbrăţişat pe băieţel, a vorbit preţ de câteva clipe cu el, a făcut câteva poze şi abia apoi a dispărut în noaptea rece, dar atât de familiară pentru el, a Caerdydd-ului. Bale nu a făcut acest gest pentru PR sau ca să dea bine, prin preajmă nu era vreun ziarist avid de un subiect lacrimogen, s-a întâmplat ca eu să observ acest detaliu în timp ce căutam un taxi. Bale a mers la acel băiat din convingerea că poţi face bine cuiva şi cu un zâmbet şi o mângâiere. Într-o lume şi într-un fotbal în care banii pot lua ochii şi minţile oricui, Gareth a ales să rămână om, cu picioarele pe pământ! Şi din acest motiv, Real Madrid a câştigat un mare campion în persoana lui Gareth Bale! Indiferent daca va juca sau nu in aceasta finala de la Cardiff, locul de unde a plecat spre atingerea Everestului fotbalistic, varf pe care l-ar putea recuceri chiar pe iarba verde de acasa!

Facebook Comments

There are 3 comments .

  1. Adevărul e că la Cardiff au ajuns exact echipele care au meritat. Cu Bale sau fără el (cel mai probabil fără),mi-aș dori ca Realul să fie prima echipă din era Champions care triumfă doi ani la rând. Ar fi perfect. Dacă nu o va face,m-aș bucura totuși pentru Gigi Buffon,care ar merita și el să ridice trofeul deasupra capului. Hala Madrid!

  2. Pingback: CUM SE SPUNE A 13-A IN SPANIOLA?! - Bogdan Socol

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: