VISUL LUI BUFFON

4 minutes, 7 seconds

Gianluigi Buffon nu mai este văzut doar cel mai bun portar din lume, mulţi chiar îl consideră cel mai mare fotbalist italian al tuturor timpurilor, deasupra lui Roberto Baggio, Alessandro Del Piero, Paolo Maldini, Francesco Totti sau Giuseppe Meazza. Ajuns la 39 de ani, Buffon este în faţa celui de-al 150-lea meci în cupele europene, semifinala Champions League cu AS Monaco, dar visele sale zboară spre unicul trofeu care-i lipseşte din palmares: Cupa cu Urechi Mari!

După o călătorie începută în toamna lui 1995, când, la 17 ani, primea botezul focului în Serie A din partea lui Nevio Scala într-un meci fără gol primit la Parma, încheiat 0-0 împotriva viitoarei campioane, AC Milan, Buffon a avut parte şi de şampanie şi de pelin într-o carieră fabuloasă. Titlul mondial cucerit cu squadra azzurra în 2006 a reprezentat punctul culminant al unei generaţii fabuloase a fotbalului italian, dar Gigi Buffon spune că un triumf în Champions League ar fi ca o răsplată la finalul drumului pentru curaj, devotament şi muncă. După două finale pierdute, în 2003 şi 2015, legendarul goalkeeper al lui Juventus visează ca la a treia tentativă să şi ridice trofeul deasupra capului. „În 2003, când am pierdut la penalty-uri, a fost foarte dureros. Dar aveam 25 de ani şi eram foarte liniştit pentru că eram convins că voi câştiga destule trofee! Aceasta este exuberanța tinereții.”, a declarat Buffon într-un interviu pentru uefa.com. Timpul a trecut și Buffon nu s-a mai întâlnit cu șansa unei finale de Champions în următorii 12 ani, când a pierdut cu 3-1 în fața Barcelonei. Ba chiar a trebuit să treacă un sezon și prin purgatoriul din Serie B, după retrogradarea lui Juve în urma scandalului Calciopoli, într-o veritabilă demonstrație de fidelitate pentru „Bătrâna Doamnă”, căreia i-a fost alături și la bine, dar și la greu.

SE CALIFICĂ JUVENTUS ÎN FINALA CHAMPIONS LEAGUE? INTRĂ PE BETFAIR ȘI BENEFICIAZĂ DE O COTĂ EXCELENTĂ!

Acum, Buffon dă senzația că oferă ultima reprezentație de gală a unui campion uriaș. Are șase meciuri la rând fără gol încasat în Champions League, serie care include dubla din sfertul cu Barcelona lui Messi, Suarez și Neymar, dar și duelul din semifinale cu AS Monaco, cea mai ofensivă echipă din Europa. Totul pare așezat pentru ca acest fotbalist imens să iasă din scenă acoperit de glorie, însă chiar dacă nu va câștiga Cupa cu Urechi Mari, Buffon are toate motivele să fie mândru de toate realizările sale. Până la urmă, au mai fost atâția campioni autentici care nu au putut cuceri un trofeu după care au alergat toată viața.

Gigi Buffon a fost și un călător în timp, fiind liantul între generația fotbalului romantic și puștii-minune din epoca vitezei supersonice: „Mbappe Lottin s-a născut în decembrie 1998, când eu deja jucasem la prima mea Cupă Mondială. Asta este partea frumoasă a unei cariere îndelungate: să întâlnești copii care nici nu se născuseră când tu jucai deja fotbal la cel mai înalt nivel. Când eu am început să joc, încă mai erau în fotbal tipi născuți la sfârșitul anilor ’50 și începutul anilor ’60, și mă voi retrage alături de puștii născuți după anul 2000. Asta înseamnă trei generații. E o perioadă uriașă de timp! Este și frumos să știu că voi juca alături de viitorii Messi, Cristiano Ronaldo și Neymar!”

 

REAL MADRID, DIN NOU ÎN FINALĂ? BETFAIR ÎȚI OFERĂ O COTĂ DE SENZAȚIE PENTRU CALIFICAREA „GALACTICILOR” ÎN ULTIMUL ACT DE LA CARDIFF!

 

Ca orice italiano vero, Buffon este atent la orice detaliu și refuză să vorbească încă despre finala de la Cardiff. „Era minutul 30 al meciului cu Manchester City, când i-am dat mesaj unui dintre directori spunându-i că Monaco ar putea ajunge în finală pentru că arată foarte puternică. Asta arată cât de mult respect avem față de ei. Joacă un fotbal pozitiv, plin de energie, sunt sclipitori, puternici, au jucători de calitate și cu multă experiență. Știm că dacă vrem să avem șansa de a încerca din nou să câștigăm Champions League, trebuie să depășim un obstacol la fel de dificil precum Barcelona!”

Ar putea fi ultima șansă pentru Gianluigi Buffon să atingă cerul plin de steluțele Champions League. Dar, și dacă va eșua și acum, a treia oară  -pentru că tot italienii au vorba asta: Non c’e due senza tre – el va merge mai departe, la fel de demn și semeț ca și după celelalte eșecuri, privind înainte cu mândrie și speranță. Poate și pentru că la anul îl așteaptă o nouă Cupă Mondială!

 

PARIAZA CU WINMASTERS PENTRU A BENEFICIA DE O OFERTA EXCELENTA! INTRA AICI SI VEZI DESPRE CE ESTE VORBA!

Facebook Comments

There is 1 comment .

  1. Pingback: ZZ, OMUL CARE A FACUT IMPOSIBILUL POSIBIL - Bogdan Socol

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: