TALENTATUL DOMN NĂSTASE

2 minutes, 30 seconds

Jos pălăria pentru tenismanul Ilie Năstase și tot ceea ce a făcut pentru România! I-am citit aproape în totalitate autobiografia, Mr. Năstase, și am rămas fascinat de sinceritatea sa dezarmantă mai ales când era vorba de numeroasele sale derapaje din teren, dar și din afara acestuia. Era o dezinvoltură naturală în felul lui Ilie de a explica cum se putea transforma într-o clipă dintr-un tip amuzant și spectaculos într-un veritabil bădăran, după cum chiar el recunoștea.

Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care a devenit cunoscut în circuitul ATP drept „Nasty”, o poreclă de alint după numele său, dar și o etichetă personală, care în engleză înseamnă indecent sau neprietenos. Ilie Năstase a fost un jucător fabulos, un mare campion al zilelor sale, care a făcut mereu cinste României prin succesele sale și prin atitudinea de a se lupta de la egal la egal cu reprezentanții marilor puteri ale lumii într-o perioadă în care noi nici nu puteam scoate capul din atât de încorsetatul perimetru comunist. Am rămas, ce-i drept, cu regretul de a nu fi triumfat niciodată la Wimbledon și în Cupa Davis și din cauza personalității complexe a lui Ilie și a felului său boem, uneori, de a fi.
Roviniete.ro

Dar toate aceste calități și bucurii pe care Mister Năstase ni le-a oferit de-a lungul timpului nu pot fi folosite pe post de scuze pentru comportamentul birjăresc de care a dat dovadă actualul căpitan nejucător al echipei României de Fed Cup. Nu fac referire la ceea ce a spus despre copilul nenăscut al Serenei Williams pentru că acolo a fost Ilie, cel pe care-l știm cu toții, după cum declara Simona Halep, fără a fi, nicio clipă, vorba de rasism. Numai că ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța depășește orice limită a bunului simț, a fair-play-ului și a respectului. Știu, sunt mulți care vor sări în apărarea lui Ilie Năstase, spunând că el a reacționat astfel doar pentru că nu acceptă să fie călcat în picioare de nimeni, mai ales în țara lui, în fața propriilor fani. Numai că prin actele sale, Mister Năstase și-a pus în real pericol echipa prin comportamentul său de joasă speță într-un meci dintr-un sport în care nu prea sunt tolerate asemenea ieșiri, darămite un limbaj suburban.

 

CITEȘTE ȘI | CAMPIONII ETERNI AI TENISULUI

 

În plus, felul în care a catalogat-o pe acea jurnalistă britanică denotă un misoginism greu de înțeles în cazul unui tip care a iubit femeia și femeile. Astăzi, nu am simțit indignare sau repulsie față de Ilie Năstase, ci doar dezamăgirea că, la 70 de ani, marele nostru campion a îmbătrânit urât. Pentru că Nasty mai înseamnă și obscen și dezgustător …

Facebook Comments

There is 1 comment .

  1. Pingback: SIMONA, ESTI CEA MAI BUNA! - Bogdan Socol

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: