MONACO, AERUL PROASPĂT DIN SEMIFINALELE CHAMPIONS LEAGUE

3 minutes, 18 seconds

Când toată lumea vorbeşte de măiestria tactică a lui Juventus din dubla cu Barcelona şi de ajutorul primit de Real Madrid în returul cu Bayern Munchen, prea puţine laude se îndreaptă spre cea mai frumoasă echipă ajunsă în semifinalele Champions League, AS Monaco. Trupa lui Leonardo Jardim pare să nu obosească deloc, deşi a adunat deja 55 de meciuri în toate competiţiile într-un sezon început la sfârşitul lui iulie şi în care a înscris 141 de goluri. Din contră, monegascii par să se încarce cu energie din fiecare succes repurtat.

Monaco este acel suflu proaspăt din careul de aşi al Champions League, care a lipsit atât de mult în ultimii ani întrecerii copleşite de giganţii financiari ai Europei. Pentru că gruparea din Principat transmite, în primul rând, bucuria inocentă a fotbalului, gâtuită tot mai tare de interesele politice şi economice ale marilor cluburi. Iar această puritate uitată şi redescoperită acum este ilustrată cel mai bine de noua senzaţie, Kylian Mbappe Lottin, un puşti de 18 ani cu o maturitate incredibilă în joc şi în declaraţii. Deja internaţional francez de seniori, Mbappe este o certitudine, iar cele trei goluri din confruntările cu Borussia, adăugate celor două din dubla cu Manchester City, i-au grăbit şi mai mult metamorfoza de la speranţă la superstar. Cu toate acestea, el a rămas cu picioarele pe pământ, spunând că Monaco îşi mai poate ameliora jocul şi că mai sunt două sau trei sectoare perfectibile: „Sunt momente când blocul este prea jos, oferim ocazii adversarilor şi putem plăti scump!”

 

ÎNSCRIE GOLUL DE AUR CU BETFAIR! NU RATA CAMPANIA „GOLDEN GOALS”! INTRĂ AICI ŞI VEZI DESPRE CE ESTE VORBA!

 

La începutul unei perioade definitorii pentru întreg sezonul, cu deplasare duminică pe terenul lui Olympique Lyon şi cu duelul din semifinalele Cupei Franţei cu PSG, săptămâna viitoare, Leonardo Jardim a subliniat importanţa acestei performanţe unice a monegascilor: „Nu am câştigat nimic, dar am scris istorie! Nicio altă echipă nu a ajuns din turul trei preliminar până în semifinalele Champions League. Aceşti jucători vor rămâne în istorie! Am vrut să atacăm mereu pentru a marca pentru că ADN-ul nostru este fotbalul ofensiv. Această Ligă a Campionilor este şi a Franţei, care nu este obişnuită să fie prezentă în semifinalele acestei competiţii. Reprezentăm o întreagă ţară!”

Totodată, Valere Germain, unul dintre marcatorii din meciul de ieri, a încercat să transmită că, pentru Monaco, ce e mai bun de-abia acum poate începe. „Acest sezon este foarte frumos, dar va fi mai putin frumos dacă nu rămânem cu ceva la final!” Trupa lui Jardim este lider în Ligue 1, la egalitate de puncte cu Paris Saint-Germain, dar cu un meci mai puţin disputat, şi, după ce a pierdut finala Cupei Ligii în faţa parizienilor, acum are şansa revanşei în penultimul act al Cupei Franţei, de peste o săptămână.

Cu toate că Monaco nu a mai atins o asemenea performanţă din 2004, când a jucat şi finala cu FC Porto, Germain nu vrea ca actuala generaţie a monegascilor să fie amintită, precum cea dirijată de Didier Deschamps, doar pentru jocul estetic şi pentru eroismul arătat de-a lungul stagiunii, ci şi printr-un trofeu major. Prima opţiune rămâne campionatul, după cum declara şi Bernardo Silva, pentru că, astfel, Monaco ar pune capăt unei hegemonii a Parisului ce ţine de patru ani. Ce se întâmplă în Champions League este deja un bonus! Asta pentru că pe monegasci nici nu îi prea interesează cu cine vor juca în semifinale. Până la urmă, cum să nu îi placi? Indiferent ce adversar le va fi rezervat la tragerea la sorți, ei ne vor asigura că vom avea parte de o dublă electrizantă.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: