CAVANI, OMUL RECORDURILOR

2 minutes, 30 seconds

Paris Saint-Germain a transmis un mesaj răspicat după ce a spulberat-o pe AS Monaco, sâmbătă, în finala Cupei Ligii Franţei. Prin succesul cu 4-1 de pe Parc OL, trupa lui Unai Emery nu şi-a asigurat doar al patrulea trofeu consecutiv în această competiţie, dar şi-a avertizat rivala din Principat că rămâne, totuşi, forţa dominantă în fotbalul din Hexagon, chiar dacă acum nu se află în pole-position în lupta pentru titlu în Ligue 1.

Cumva, monegascii trebuie să fi simţit sâmbătă seara cam acelaşi sentiment de neputinţă pe care l-au încercat parizienii în coşmarul de pe Camp Nou cu Barcelona. Iar unul dintre principalii „vinovaţi” de acest lucru este Edinson Cavani. Atacantul uruguayan de 30 de ani traversează cel mai prolific sezon al său, imediat după ce a fost eliberat de corvoada de a-l susţine din flanc pe Zlatan Ibrahimovic, plecat la Manchester United. Cavani este văzut de cei de la L’Equipe drept omul-record datorită cifrelor sale fabuloase din actuala stagiune. Cu 27 de reuşite în Ligue 1, este cel mai bun marcator din primele cinci ligi din Europa, fiind şi principalul candidat la Gheata de Aur, un trofeu care în ultimii ani a fost doar o afacere între Messi, Cristiano Ronaldo şi Luis Suarez. Cu 40 de reuşite în 40 de partide, Cavani şi-a depăşit recordul personal de 38 de goluri stabilit la Napoli în ediţia 2012-2013 şi are o medie incredibilă de un gol pe meci în toate competiţiile. Prin dubla de acum două zile, sud-americanul a ajuns la şase goluri în istoria finalelor Cupei Ligii, o altă performanţă nemaiatinsă de nimeni până în prezent. Interesant este că de fiecare dată când a fost titular în ultimul act, el a semnat câte o dublă, în 2014, 2015 şi 2017. În total, El Matador are 12 reuşite în această competiţie, depăşindu-l astfel pe golgeterul all-time al lui Paris Saint-Germain, Pedro Pauleta, care are 10 goluri.

 

CITEŞTE ŞI | COMPETIŢIA CARE NU SE TERMINĂ NICIODATĂÎ

Cavani are nu mai puţin de nouă goluri în opt finale disputate în tricoul lui PSG, incluzând aici şi Supercupa Franţei, o altă premieră istorică. Acum, uruguayanului nu îi mai rămâne decât să atace şi recordul lui Zlatan Ibrahimovic, omul în umbra căruia a stat în precedentele trei stagiuni. Edinson Cavani are 121 de goluri în pentru gruparea de pe Parc des Princes, cu 35 mai puţin decât suedezul, care este cel mai bun marcator al parizienilor din toate timpurile. Însă, dacă o va ţine precum în acest sezon, El Matador are toate şansele să mai doboare o performanţă istorică a clubului din capitala Franţei. Până atunci, însă, trebuie să o ajute pe PSG să câştige titlul în Ligue 1 şi Cupa Franţei. Cu o asemenea foame de goluri, Cavani poate să mute şi munţii din loc, darămite să topească un deficit de trei puncte în opt etape …

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: