CELE MAI SURPRINZĂTOARE REZULTATE DIN ISTORIE DE LA CUPA MONDIALĂ

2 minutes, 59 seconds

La fiecare Cupă Mondială, inevitabil apar outsidere care, în ciuda tuturor pronosticurilor, reușesc să producă mari surprize, învingând cele mai bune echipe, așa cum s-a întâmplat și în Qatar, unde Arabia Saudită a depășit Argentina cu 2-1 sau Japonia a trecut de Germania cu același scor. Mai jos, veți regăsi câteva dintre cele mai neașteptate rezultate de la toate Campionatele Mondiale de fotbal.

De cele mai multe ori, aceste victorii surpriză se regăsesc în cadrul grupelor, iar istoria Mondialului este plină de asemenea momente, unde favoriții sunt înfrânți de naționale la care nu s-ar fi așteptat nimeni. Aceste rezultate acaparează imaginația fanilor și fac parte din magia Mondialului. Nici anul acesta nu s-a făcut excepție. Multe din echipele Campionatului Mondial 2022 au pierdut în fața unor adversari mai slab cotați.

Costa Rica – Italia 1-0, Brazilia 2014

La începutul Cupei Mondiale din 2014, Costa Rica nu se număra printre echipele care ar putea avansa în turneul final. Aruncată într-o grupă cu trei foste campioane mondiale, Italia, Uruguay și Anglia, așteptările nu au fost mari. Dar după o primă victorie răsunătoare în fața Uruguayului, scor 3-1, “Los Ticos” au șocat întreaga lume, după ce au învins Italia, campioana mondială din 2006, cu 1-0 prin golul lui Bryan Ruiz. Mai mult chiar, Costa Rica a terminat pe primul loc grupa și, totodată, neînvinsă, reușind cea mai mare performanță din istorie, atingerea sferturilor de finală, unde a fost eliminată de Olanda la lovituri de departajare.

Cum Campionatul Mondial din Qatar a strâns la un loc cele mai bune echipe, iar surprizele nu au încetat să apară, nici operatorii de pariuri sportive nu au luat pauză. În România, platformele de top oferă calendare cu surprize zilnice pentru sportul-rege, bonusuri zilnice și cote pe măsură așa cum este la Betano. Dacă dorești să afli mai multe despre acest operator citește mai multe despre provider aici.

Senegal – Franța 1-0, Japonia și Coreea de Sud 2002

Unul dintre cele mai neașteptate surprize a avut loc în primul meci al Cupei Mondiale din 2002, unde deținătoarea trofeului suprem, Franţa, a fost învinsă de Senegal cu 1-0, grație golului înscris de Papa Bouba Diop. „Cocoșii galici” erau principalii favoriți la câștigarea titlului mondial, după ce deveniseră și campioni europeni în 2000. Totuși, Franța nu a putut miza pe Zinedine Zidane în primele două jocuri, din cauza unei accidentări. Les Bleus au terminat faza grupelor pe ultimul loc, fără gol marcat și un singur punct obținut, în timp ce Senegalul s-a oprit tocmai în sferturile de finală.

Argentina – Camerun 0-1, Italia 1990

Fanii argentinieni au avut așteptări mari de la echipa națională și la Coppa del Mondo 1990, după triumful din 1986 din Mexic, iar meciul împotriva Camerunului nu trebuia să fie decât un adevărat spectacol. Cu toate acestea, echipa Camerunului a șocat mapamondul în primul meci al turneului final, de la Milano, când, în ciuda tuturor predicțiilor, a învins cu 1-0 campioana mondială en-titre prin golul lui Omam-Biyik.

Este posibil ca superstitiile din timpul Campionatul Mondial din Mexic 1986 să fi ajutat echipa Argentinei și în 1990, unde a ajuns până în finală, unde a fost învinsă cu scorul de 1-0 de Germania de Vest. În același timp, „leii neîmblânziți” din Camerun s-au oprit în sferturi, unde au fost eliminați de Anglia după prelungiri.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: