ULTIMA ZI DINAINTEA URMĂTORILOR PATRU ANI DE VISE ȘI SPERANȚE

2 minutes, 31 seconds

Si am ajuns in utima zi a unui ciclu inceput in urma cu patru ani si jumatate, la sfarsitul careia unii vor deveni zei nemuritori, iar ceilalti vor avea mereu dorinta de a se trezi maine ca si cum ar fi fost ieri pentru a incerca sa schimbe destinul ce le-a fost potrivnic. Sunt ultimele ore dinaintea marii finale. O finală de Mondial ce a însemnat atât de mult timp o ciocnire a lumilor, Europa versus America de Sud.

Astăzi, retrăim una dintre acele bătălii epice pentru supremație, de care nu am prea avut parte de la începutul mileniului trei, cu doar două excepții: în 2002 și în 2014.

Cupa Mondială rămâne cel mai greu de cucerit trofeu din fotbal pentru că doar o dată la patru ani adună energiile întregii planete în tentativa fiecărei națiuni de a se acoperi de glorie. Și acum, după o așteptare atât de lungă, totul se va decide în 90 de minute sau, poate, 120 de minute.

Tot acest timp va săpa un șanț adânc, de netrecut, între cei care vor obține nemurirea și cei care vor trebui să accepte că șansa nu a fost de partea lor. Nici unii, nici alții nu știu dacă vor mai ajunge vreodată în această situație care reprezintă visul oricărui copil atunci când lovește pentru prima oară o minge, fie că este una făcută din cârpe, ziare mototolite sau una adevărată.

De aceea, trebuie să fim îngăduitori cu toți cei care ne vor face să stăm cu sufletul la gură în această după-amiază. Pentru că oricât de mare va fi dezamăgirea noastră de ratarea trofeului, cu siguranță, tristețea lor va fi și mai amară.

Povestea lor va merge mai departe, indiferent de ce se va întâmpla astăzi. Dar pentru fiecare dintre cei ce vor fi pe gazon și pe bancă, ziua de 18 decembrie 2022 va rămâne o bornă cu totul specială. Poate cea mai dulce zi sau poate cea mai dureroasă.

Pentru că un asemenea meci se joacă, în primul rând, cu sufletul, alături de alte zeci sau sute de milioane de alte inimi care bat în aceeași direcție. Fericirea lor va fi și fericirea noastră, la fel cum disperarea lor ne va aparține și nouă, indiferent în ce tabără ne aflăm.

Mai sunt doar câteva ore până când toate aceste vise și speranțe adunate în ultimii patru ani vor fi împlinite sau spulberate. Iar după această zi, mâine, când unii se vor trezi campioni mondiali și ceilalți, mari învinși, și unii și alții, la fel ca tot restul planetei, vor începe din nou să viseze la momentul pe care îl așteaptă acum toți cei ale căror inimi vibrează pentru Argentina sau Franța, pentru Messi sau Mbappe.

Vamos, Argentina! Allez Les Bleus!

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: