L-AM ADOPTAT PE JOHNNY!

2 minutes, 18 seconds

Dintotdeauna m-au fascinat delfinii atât de mult încât în copilărie, încă dinainte de a-mi dori să fiu comentator sportiv, m-am gândit să devin biolog marin. Până la urmă, am urmat calea ce mi-a fost, poate, predestinată, dar am rămas legat sufletește de superbele mamifere marine. Așa că atunci când am avut posibilitatea, nu am ezitat nicio clipă și am decis să îl adopt, fie și de la mii de kilometri depărtare, pe Johnny, unul dintre cei trei delfini recuperați de Ric O’Barry, fondatorul Dolphin Project.

Recent, am vizitat sanctuarul de urși Libearty de la Zărnești și am conștientizat și mai bine cât este de important ca animalele sălbatice să fie lăsate să trăiască libere în mediul lor. Nu avem nimic de câștigat atunci când vedem la circ sau la grădina zoologică diferite animale captive, nefericite și obligate să facă tot felul de scamatorii, dar care nu au nicio legătură cu existența lor firească. La fel este și în cazul delfinilor, al căror loc nu este în delfinarii sau în unele parcuri de distracții, ci în oceanele lumii, așa cum i-a lăsat Dumnezeu pe acest pământ.

Johnny a fost adus în sanctuarul Umah Lumba Center din Bali în octombrie 2019, după ce a fost salvat dintr-o piscină a unui hotel din Bali, Indonezia, unde mii de turiști plăteau pentru a înota alături de el, iar acelea erau singurele momente în care avea companie. Asta în condițiile în care delfinii sunt, ca și oamenii, ființe sociabile. Pentru ca apa în care înota să pară mai limpede, proprietarii piscinei respective au turnat clor și alte chimicale in ea, ceea ce i-a afectat atât de tare ochii lui Johnny încât a orbit. Mai mult, fiind un delfin mai bătrân, Johnny nu mai avea nici măcar dinți când a fost găsit de salvatorii săi, iar o bucată din înotătoarea pectorală dreaptă i-a fost tăiată pentru a fi oprită o infecție.

Johnny se bucură acum de un trai decent în sanctuar, alături de alți doi delfini, Rocky și Rambo, și ei salvați din situații asemănătoare. După ce și-a recăpătat greutatea și puterea, el își poate petrece restul vieții în demnitate, iar povestea lui mi s-a părut cea mai impresionantă, așa că nu am stat pe gânduri și am decis să îl adopt în urma unei donații de 25 de dolari.

Dacă vreți, o puteți face și voi pe acest link. Și animalele merită o viață mai bună!

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: