CEI MAI BUNI 10 FOTBALIȘTI CARE RĂMÂN LIBERI DE CONTRACT ÎN 2021

5 minutes, 32 seconds

Este foarte probabil ca în vara anului viitor să avem parte de o serie de mutări spectaculoase în fotbalul mondial, care se vor realiza însă, fără sumă de transfer. De departe, cea mai interesantă, va fi plecarea lui Leo Messi de la Barcelona.

Am pregătit o listă cu 10 dintre cei mai buni fotbaliști care rămân liberi de contract în vara anului 2021, așa că nu vom cuprinde chiar toate vedetele care se află în această postură. Vom vorbi despre jucători pe care orice echipă de top și-i dorește, la fel cum orice parior alege fără ezitare soliștii pe care să-i adauge pe biletul zilei.

10. Luka Modric (€10 mil.)

Luka Modric a câștigat Balonul de Aur 2018 și este în continuare titular la Real Madrid, dar este greu de crezut că Zidane se va mai putea baza pe el și în sezonul viitor. Căpitanul Croației tocmai a împlinit 35 de ani pe 9 septembrie și chiar dacă și-a anunțat intenția de a rămâne, este puțin probabil să mai primească încă un contract pentru a putea rămâne pe Santiago Bernabeu.

9. Sergio Ramos (€14 mil.)

Ramos a câștigat tot ce se putea câștiga în fotbal. Este atât căpitanul lui Real Madrid, cât și căpitanul Spaniei. Deși va împlini 35 de ani în primăvară, fostul stoper al Seviliei are șanse reale de a primi un nou contract la Real Madrid, mai ales pentru că forma sa este una excelentă, în ciuda vârstei înaintate.

8. Julian Draxler (€24 mil.)

Mijlocașul neamț a fost mereu titular la Paris Saint-Germain de la aducerea sa din 2017. Numai accidentările l-au scos din echipă. Leonardo, directorul sportiv al celor de la PSG, a anunțat că se gândește să-l vândă pe Draxler, întrucât lotul este suficient de lărgit, contractul jucătorului expiră la vară, iar un eventual transfer ar fi benefic și pentru a-i ajuta pe parizieni să respecte regula fair-play-ului financiar.

7. Angel Di Maria (€32 mil.)

Fotbalistul anului 2014 din Argentina s-a lansat în fotbalul mare la Benfica, pentru ca mai apoi să câștige toate competițiile în care a participat în tricoul celor de la Real Madrid. După un sezon neconvingător la Man. United, el a cunoscut succesul la PSG, iar recent a anunțat că dorește să se întoarcă în țara sa natală la final de contract.

6. Georginio Wijnaldum (€40 mil.)

Wijnaldum este unul dintre jucătorii reinventați de Jurgen Klopp, care l-a transferat de la Newcastle după ce mijlocașul câștigase titlul de cel mai bun fotbalist al anului 2015 în Olanda. Wijnaldum a ieșit în evidență în 2019, anul în care Liverpool a câștigat Liga Campionilor. Mijlocașul olandez a marcat de două ori într-un interval de 3 minute în poarta Barcelonei, după ce a fost introdus la pauza returului celebrei semifinale încheiate cu o remontada de zile mari.

După ce a fost dat ca sigur transferat la Barcelona, acolo unde a fost dorit de Ronald Koeman, se pare că Wijnaldum a fost convins de Jurgen Klopp să-și prelungească înțelegerea pe Anfield, însă fotbalistul nu a luat încă nicio decizie în acest sens.

5. Sergio Aguero (€42 mil.)

Aguero este, fără nicio urmă de îndoială, unul dintre cei mai buni atacanți ai ultimului deceniu. Probabil cel mai memorabil moment din cariera sa este golul marcat în minutul 94 al meciului cu QPR, care le-a adus primul titlu în era Premier League celor de la Manchester City. Chiar dacă golgheterului all-time al cetățenilor îi expiră contractul în vara lui 2021, agentul său a spus că atacantul nu-și dorește să plece la echipă.

4. Memphis Depay (€45 mil.)

Internaționalul olandez a ieșit în evidență în sezonul precedent de Liga Campionilor, în care formația sa, grație celor 6 goluri ale sale, a reușit să o elimine pe Juventus și să atingă faza semifinalelor. Depay este dorit de Barcelona, însă jucătorul nu și-a manifestat vreo dorință.

3. Gianluigi Donnarumma (€60 mil.)

Cel mai tânăr portar din naționala mare a Italiei, Donnarumma, este un fotbalist care, deși are numai 21 de ani, trece pentru a doua oară printr-un moment tulbure la AC Milan. Agentul său, Mino Raiola, încearcă să obțină cât mai mulți bani în fiecare moment cu putință. La fel procedase și în a doua parte a anului 2017, atunci când tânărul portar se apropia de ultimele 6 luni de contract. Chiar dacă fotbalistul susține că negociază cu actuala sa echipă reînnoirea contractului, șansele ca acesta să rămână pe San Siro sunt minime.

2. David Alaba (€65 mil.)

Proaspătul câștigător al Ligii Campionilor, titular în echipa lui Bayern de aproape un deceniu, ar putea pleca în vara anului viitor. Internaționalul austriac a cucerit 9 titluri în Bundesliga și de două ori cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi, așa că este de înțeles că își dorește să schimbe campionatul, în ideea de a cuceri și alte trofee.

Hasan Salihamidzic, directorul sportiv al celor de la Bayern Munchen, a anunțat că jucătorul a refuzat renegocierea contractului, așa că mai mult ca sigur, Alaba va pleca de la echipa la care s-a consacrat în 2021.

1. Lionel Messi (€100 mil.)

Chiar dacă va împlini 34 de ani în vara anului viitor, Messi rămâne pe lista oricărui club de top de pe planetă. Superstarul Barcelonei și-a dorit să plece de la singura echipă pentru care a evoluat în carieră în dorința de a mai câștiga trofee, însă nimeni nu l-a susținut în acest demers.

Telenovela Messi și toate speculațiile posibile s-au încheiat la începutul lunii septembrie, atunci când argentinianul a acceptat să le acorde un interviu exclusiv celor de la publicația Goal. Atacantul a dezvăluit că toată familia sa, a început să plângă atunci când le-a transmis că vrea să plece din Barcelona. Totuși, soția sa, Antonella, deși nu își dorea o schimbare, i-a fost alături în acest demers.

Pe lângă asta, Messi a declarat că președintele Josep Maria Bartomeu, care îi promisese că îi va permite să plece în vara anului 2020, nu s-a ținut de cuvânt și i-a spus că nu va putea pleca fără achitarea clauzei de reziliere de 700 de milioane de euro. Messi a spus că nu concepe să dea în judecată clubul de la care a primit totul, așa că va mai rămâne până în vara lui 2021 pe Camp Nou.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: