DINAMO, PACIENTUL PIERDUT DE LA SPITALUL DE URGENTA

2 minutes, 21 seconds

In aceste clipe, toata suflarea fotbalistica a tarii incearca sa mentina in viata un muribund pe numele sau Dinamo. Se cauta solutii de orice fel, doar-doar pacientul sa supravietuiasca, chiar si in mod artificial, prin intermediul aparatelor butonate de mai-marii sportului-rege de la noi. Aceiasi oameni care au aruncat toate cluburile in plina pandemie sa se descurce fiecare cum poate, fara a avea nici macar un plan de rezerva in caz ca se intampla ceea ce s-a si intamplat, de altfel: jucatorii sau o parte a membrilor staff-urilor s-au infectat cu coronavirus. Dar revenind la Dinamo, o tot mai probabila mentinere in Liga 1 nu ar trebui sa entuziasmeze pe nimeni, incluzandu-i aici pe fanii, fotbalistii si conducatorii gruparii de langa Spitalul de Urgenta.

Si asta pentru ca evitarea retrogradarii in acest sezon nu inseamna neaparat salvarea, ci doar amanarea unui deznodamant ce nu poate fi ocolit la nesfarsit. Pentru ca Dinamo este in moarte clinica de mai mult timp si niciun soc de pana acum nu a trezit-o, ba mai mult a impins-o si mai apasat pe drumul pierzaniei. La fel ca in teoria broastei fierte, gruparea din Stefan cel Mare s-a acomodat cu noul mediu in care se afla, adaptandu-se unor temperaturi din ce in ce mai inalte, fara a sti, insa, ca toate acestea ii vor adormi toate simturile si o vor aduce in incapacitatea de a reactiona atunci cand situatia va deveni cu adevarat critica.

De aceea, o retrogradare acum ar fi putut avea acelasi efect cu aruncatul broastei direct intr-o apa clocotita: aceasta ar avea cele mai mari sanse de a se salva intrucat simte imediat pericolul ce o paste si actioneaza in consecinta.

In ceea ce o priveste pe Dinamo, lucrurile sunt foarte clare: boala lunga, moarte sigura! Chiar daca acum alb-rosiii vor scapa de rusinea caderii in liga secunda, ceea ce ar reprezenta o premiera negativa in istoria clubului, socul retrogradarii ar fi putut constitui un moment zero in viata gruparii, de unde sa se inceapa reconstructia. Si asta de la fundatie!

Nu stiu de ce am sentimentul ca oamenii care se ocupa de destinele lui Dinamo isi freaca acum mainile de satisfactie ca au mai fentat un an, sperand ca si sezonul viitor sa le mai pice o asemenea pleasca din cer. Ca poate o mai pot duce astfel inca un an-doi pana pacalesc pe altcineva caruia sa ii vanda clubul si tot asa…

Or, daca tot are parte de un asemenea privilegiu, Dinamo ar trebui sa nu isi fure singura caciula si sa constientizeze ca asa nu se mai poate. Altfel, nu va fi decat un bolnav internat la terapie intensiva la Spitalul de Urgenta, care a scapat de Covid-19 mai ceva decat Andreea Esca, dar care va fi rapus de diabet, ulcer sau orice alte comorbiditati, daca nu isi schimba imediat stilul de viata…

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: