AH, DOMINICANII … !

2 minutes, 9 seconds

Așa începea editorialul care deschidea un ghid turistic în limba franceză de acum câțiva ani despre Peninsula Samana din Republica Dominicană. Mi-a fost suficient să petrec câteva săptămâni în țara din Caraibe pentru a observa cât de adevărate și de pertinente sunt toate aceste afirmații. Asta pentru că experiența Exatlon România m-a ajutat să înțeleg mai bine și modul de a trăi și de a gândi al dominicanilor …

Sunt oamenii care au mereu zâmbetul pe buze, deși, poate, nu au nici măcar lumină în case. Ei știu să creeze și să se bucure și atunci când trebuie să decoreze un cimitir.

Dominicanii beau din același pahar și bucuria și amarul. Creează muzica din lacrimile lor și, în același timp, râd datorită muzicii. Dominicanii iau în serios glumele și fac din glume lucruri serioase. Nu cred în nimeni și cred în orice. Și niciodată să nu intrați în polemică cu ei!

Cimitirul din Las Terrenas

Dominicanii se nasc cu știința în sânge. Nu au nevoie să citească pentru că știu totul! Nu au nevoie să călătorească pentru că au văzut totul! Sunt precum poporul ales de ei înșiși. Dominicanii se caracterizează individual prin simpatie și inteligență și colectiv prin strigăte și dragoste nebună. Fiecare dintre ei are o mică scânteie de geniu, dar geniile nu se înțeleg prea bine între ele și, de aceea, este ușor să-i reunești pe dominicani, dar să-i unești este aproape imposibil.

Copii mergând spre școală în Limon

Atunci când discută, ei nu îți spun că nu sunt de acord cu tine, ci că te înșeli complet! Dominicanii oferă soluții chiar înainte de a cunoaște problema. Pentru ei, nu există probleme! Știu ce trebuie făcut pentru a fi eradicat terorismul, comunismul, cum să pledeze cauza Americii Latine, cum să elimine foametea din Africa, cum să plătească datoriile externe, cum să aleagă un președinte și de ce Statele Unite sunt puterea mondială numărul unu. Ei nu înțeleg cum de ceilalți nu îi înțeleg întrucât ideile lor sunt atât de simple și nu pot fi înțelese decât de cei care nu vor să învețe să vorbească aceeași limbă spaniolă ca și ei.

Ah, dominicanii … nu poți trăi mult timp alături de ei, dar, odată ce i-ai cunoscut, este imposibil să îi mai uiți!

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: