32 DE ANI DE DIEGO SIMEONE IN FOTBAL

1 minutes, 24 seconds

In urma cu 32 de ani si o zi, isi facea aparitia in fotbalul profesionist un om care avea sa schimbe ierarhiile prin pasiunea cu care isi traieste meseria, motorul autentic al intregii sale activitati. Pe 13 septembrie 1987, Diego Simeone debuta, la 17 ani, in tricoul lui Velez Sarsfield intr-un meci pierdut cu 2-1 in fata Gimnasiei La Plata.

De atunci, energia, dorinta, iluziile si convingerile sale pe care le transmite celor din jur, insistenta, tenacitatea, dedicarea si entuziasmul nesfarsit au completat caracterul de lider care l-au acompaniat in toate etapele carierei sale. Personalitatea lui de invingator a iesit la iveala prima data chiar inaintea castigarii eventului istoric din 1996 cu Atletico, cand i-a spus colegului sau, Kiko: „Nu inteleg cum poate cineva dormi la pranz cand noi jucam cu titlul in La Liga pe masa!” Triumfator in Copa America in 1991 cu nationala Argentinei si in Serie A, cu Lazio, in 1999, Cholo Simeone s-a distins imediat si ca antrenor, prin castigarea titlului in Apertura cu Estudiantes La Plata si in Clausura cu River, apoi prin cele sapte trofee majore prin care a schimbat destinul lui Atleti, printre care trofeul de campioana in La Liga, doua Europa League si doua Supercupe ale Europei.

Cu toate acestea, crezul sau existential, declarat la inceputurile carierei de antrenor, impresioneaza: „Exista un lucru care ma obsedeaza, acela ca nu as mai avea nimic de demonstrat. In viata, ai intotdeauna ceva de demonstrat pana in clipa in care mori!”

Acesta este Diego Simeone, neschimbat la 32 de ani de la primul sau meci in fotbalul profesionist. Chiar daca astazi a pierdut, 0-2 cu Real Sociedad, el va merge mai departe cu aceeasi pasiune si dorinta de a fi mereu mai bun.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: