VICTORIA ÎN DERBY, CEA MAI IMPORTANTA PENTRU FANII LUI LAZIO ȘI AI ROMEI

3 minutes, 5 seconds

Derby-ul de sâmbăta dintre Lazio și AS Roma reprezinta intrarea într-o noua dimensiune pentru fanii laziali din România. Asta pentru ca s-au pregătit în mod special pentru meciul de pe Olimpico cu tot arsenalul necesar unei confruntari de un asemenea calibru: de la eșarfe și fulare la mesaje cu dedicație speciala marilor rivali. Mai mult chiar, actualul Derby della Capitale va marca și participarea celui mai consistent contingent de suporteri romani ai unui club din străinătate, plecați în grup organizat, aproape 100, și care vor urmări partida din peluza Irriducibili. Atât pentru laziali, cât și pentru romanisti, victoria în derby este mai importanta chiar decât cel mai prețios trofeu posibil.

Cu ocazia celui de-al 172-lea Derby della Capitale, sponsorul Romei a realizat un documentar intitulat Forza Roma! in care cinci fani ai giallorossilor explica însemnătatea rivalității cu Lazio, precum și emoțiile și dramatismul care însoțesc fiecare ciocnire a celor doi titani ai Romei. Și pentru unii, și pentru alții, Lazio – Roma nu este doar un meci. Este, pur și simplu, Meciul!

O spune și Alin Marcu, liderul suporterilor laziali din România, care răspunde simplu ce reprezintă succesul în Derby: „Totul!”

Tot el continua: „Cineva spunea ca derby-ul Lazio-Roma este un campionat in campionat! Victoria împotriva echipei secunde a Romei, cea născută în 1927, este, pentru noi, cea mai importanta!”

În aceeași nota, este și un fan romanista, care a declarat: „Sa o invingi pe Lazio este mai plăcut chiar decât sa o bați pe Juventus și sa iei lo scudetto!”

Pentru fiecare suporter din Cetatea Eterna, dragostea pentru culorile clubului sau este mai presus decât orice pe lume. „Chiar și soția mea știe ca o iubesc mai mult pe Roma decât pe ea!”, mărturisește Primo, în timp ce Alin recunoaște ca s-a îndrăgostit de Lazio în urma cu 25 de ani, în timpul lui Zdenek Zeman:

„Lazio pentru mine inseamna istorie, pasiune, Beppe Signori, Irriducibili, Ponte Milvio, fratie si bere… multa bere!

Laziali bella gente! Asa ni se spune noua in Cizma! Si da… bella gente… lazialii sunt altceva!

Lazio este o stare de spirit! Lazio inseamna 70 de mii de oameni in Serie B in anii ’80, Lazio inseamna fanatism!

De Lazio te indragostesti iremediabil după cum zicea marele Giorgio Chinaglia…”

Cristiano Bergodi, in mijlocul Lazio Fans Romania

Atunci când a fost atins iremediabil de dragostea pentru Lazio, Alin nu își imagina nici în cele mai frumoase vise ale sale ca peste aproape trei decenii va sta la o bere chiar cu liderul biancocelestilor de la începutul anilor ’90, Cristiano Bergodi, pe care îl admira din fata televizorului în primele transmisiuni din Serie A in România. Și ca un semn de prețuire pentru o legenda de neuitat a lui Lazio, actualul antrenor al Voluntariului a primit drept cadou un tricou personalizat cu însemnele Lazio Fans România.

De altfel, suporterii laziali din tara noastră dau dovada de foarte multa originalitate și, în acest sens, au realizat niște autocolante speciale, ce ii ironizează pe rivalii de la Roma, pe care le-au lipit în diverse zone ale Bucureștiului și care vor împânzi și Cetatea Eterna în ziua derby-ului.

Stickerele pregatite special de Lazio Fans Romania pentru derby-ul cu Roma, pe care il vor urmari din peluza langa faimosii Irriducibili

Un fan giallorosso spunea ca „Il Derby nu se joaca, ci se câștigă!” La fel ca în vremea Romei Antice, rămâne de văzut gladiatorii cărei tabere se vor întoarce sub scut și cine va fi adus pe scut.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: