BOCA – RIVER, SUMMIT LA CEL MAI INALT NIVEL

2 minutes, 42 seconds

Imaginați-vă o finala de Champions League între Real Madrid și Barcelona sau una de Campionat Mondial între Brazilia și Argentina și veți înțelege mai bine euforia care a cuprins de câteva ore Tara Tangoului de când a devenit oficial ca finala Copei Libertadores se va disputa între Boca Juniors și River Plate, rivalele din El Superclasico. Niciun derby major al fotbalului mondial nu și-a consumat rivalitatea la un asemenea nivel, astfel ca entuziasmul argentinienilor este fără precedent. Totul a devenit posibil după ce River a întors eșecul din tur de pe El Monumental, 0-1 cu Gremio, deținătoarea trofeului, impunându-se cu 2-1 la Porto Alegere, în timp ce Boca a remizat pe Allianz Parque, 2-2, cu Palmeiras, după ce s-a impus cu 2-0 pe Bombonera.

„Genovezii” cauta al șaptelea triumf în Copa Libertadores, prin care ar egala recordul all-time deținut de Independiente, în timp ce „milionarii” au câștigat de trei ori competiția suprema a Americii de Sud, în 1986, 1996 și 2015, ultima oara după ce a trecut chiar de Boca în optimi, în urma unui scandal uriaș. După un succes cu 1-0 acasă, cei de la River au fost atacați la pauza, când scorul era 0-0, pe tunelul ce ducea la vestiare cu spray-uri cu ardei iute, iar meciul nu s-a mai reluat și Boca a pierdut cu 3-0 la masa verde.

Cele doua rivale din Superclasico s-au mai înfruntat și în semifinalele din 2004, când Boca s-a impus la lovituri de departajare, dar acum va fi ceva unic.

„Cu doua mii de fani pe un Allianz Parque arhiplin și cu milioane în tara și în întreaga lume, cu antrenorul Guillermo Barros Schelotto ispasindu-si suspendarea în tribune, Boca a celebrat calificarea într-o noua finală, prima din ultimii sase ani. Cu un fotbal mai puțin ofensiv, cu o linie de mijloc mai echilibrata, cu Pablo Perez, Barrios și Nandez, cu un portar Rossi care a câștigat mult la capitolul siguranță, echipa se poate gândi la finala visata”, au scris jurnaliștii de la Ole în cronica partidei de azi-dimineață din Brazilia.

 

CITESTE SI | EL SUPERCLASICO: CULOARE, PASIUNE, INTENSITATE

 

„Pentru istorie”, a fost titlul din cotidianul argentinian care a subliniat faptul ca niciodată în istoria fotbalului mondial, o competiție internaționala nu s-a definit cu o finala de talia celor din stirpea superclasicurilor. Dar ceea ce părea o nebunie în momentul stabilirii tabloului din optimi, astăzi este realitate: vom avea parte de o dublă confruntare Boca – River în ultimul act al Copei Libertadores.

Și pentru ca este o situație cu totul speciala, Conmebol dorește sa schimbe datele stabilite deja pentru cele doua întâlniri, 7 și 28 noiembrie, si sa le mute, în premiera, în ziua de sâmbătă, pe 10 și 24 noiembrie, turul fiind programat pe Bombonera, iar returul pe Monumental.

Tot în aceeași perioada, la Buenos Aires, este programat summit-ul G20, unde vor fi prezenți cei mai importanți lideri politici ai lumii, printre care Donald Trump, Vladimir Putin și Angela Merkel. Însă, pentru argentinieni, soarta lumii va depinde doar de ceea ce se va întâmpla în cele mai fierbinți dueluri din El Superclasico, Boca – River.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: