MAREA FINALA MICA

2 minutes, 6 seconds

Finala mica a Cupei Mondiale la fotbal a fost mereu privita drept un meci în plus, inutil chiar, în care miza este măruntă, iar echipele trebuie sa mai dispute un joc cu rănile încă sângerânde și cu frustrarea nedisipata ca ar fi putut fi, de fapt, în finala de a doua zi. Locul al treilea în fotbal nu înseamnă prea mult fata de locul patru, spre deosebire de alte sporturi, precum rugby, handbal sau baschet, unde medaliile de bronz chiar sunt și ele un motiv de mândrie. Astfel, este de înțeles cum Europenele de fotbal nu au și ele un joc pentru locul al treilea, dar chiar și asa, ieri, am înțeles ca astfel de meciuri sunt, în primul rand, pentru fani. Cei care au venit de la mii de kilometri distanta pentru a-și încuraja conaționalii și pentru a canta împreună propriul imn și care au mai făcut câteva mii de kilometri la turneul final, urmandu-și favoriții pretutindeni la fiecare partida.

Iar ieri, la Sankt Petersburg, Belgia și Anglia au oferit spectacolul pe care îl așteptam înca din faza grupelor. Dacă ultima impresie contează cu adevărat, atunci va exista un regret ca nu am văzut trupa lui Roberto Martinez un pic mai sus. Asta pentru ca englezii au arătat și acum ca rănile lor sunt mai adânci și mai recente, după eliminarea în fata Croatiei.

Iar „dracii roșii” au profitat de letargia fundașilor englezi și au deschis scorul după doar trei minute prin Thomas Meunier.

Reprezentativa Three Lions a ripostat timid și, în ciuda unei posesii sensibil superioare, și-a creat o singură ocazie cu adevărat importanta, în ultimul sfert de ora, când Alderweireld a scos de pe linia porții mingea pe care Eric Dier o saltase peste Thibaut Courtois. Imediat, Belgia a produs cel mai frumos moment de pe teren al acestui Mondial, când a pornit un contraatac din preajma propriului careu și a realizat, in minutul 80, o faza tesuta precum textura unei delicioase gaufre de Liege, de Mertens si De Bruyne, și finalizata de Meunier, al cărui sut a fost respins cu greu de Pickford.

Și cum „dracii rosii”nu au vrut sa lase nimic la mana Hazardului, au făcut 2-0 peste numai cateva zeci de secunde prin Eden Hazard, care a inchis elegant cea mai buna prestatie din istoria Belgiei la Cupa Mondiala. Chiar daca locul 3 nu va compensa niciodata aparitia in finala mare.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: