SEARA ÎN CARE FRANȚA A EXORCIZAT MONDIALUL DE „DRACII ROȘII”

3 minutes, 3 seconds

Seara când eram cu toții nerăbdători sa aflam numele primei finaliste a Cupei Mondiale a fost dominata, de fapt, de știrea transferului lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus pentru 100 de milioane de euro și un salariu anual de 30 de milioane. Anunțul oficial a fost făcut în momentul în care Franța și Belgia ajungeau pe stadionul din Sankt Petersburg, iar reacțiile și comentariile ce au urmat s-au suprapus cu aproape întreaga semifinala. Deși de mai multe zile se știa aproape sigur ca portughezul se va muta la Torino, totuși, detaliile acestei tranzacții au ținut capul de afiș al serii, lăsând meciul un pic în plan secund. Nici nu avea cum sa fie altfel căci Ronaldo pleacă după noua ani fabulosi la Madrid, iar rivalitatea sa cu Messi a marcat o epoca distincta în fotbalul spaniol și european.

Venit în 2009 pentru 94 de milioane de euro, record mondial în acel moment, de la Manchester United, Cristiano Ronaldo a devenit cel mai bun marcator din istoria Realului, cu 450 de goluri în 438 de jocuri oficiale, și a Champions League, unde are 121 de reușite, dintre care 105 în tricoul blanco.

În cei noua ani petrecuți pe Santiago Bernabeu, CR7 a cucerit 16 trofee majore, printre care patru Champions League și doua titluri de campion al Spaniei, dar și patru Baloane de Aur, care s-au adăugat celui câștigat în tricoul „diavolilor roșii”. Prin acest transfer, solicitat chiar de portughez, Real Madrid da o adevărata lovitura financiară, prin vânzarea unui jucător de 33 de ani cu 100 de milioane de euro plus încă 12 milioane din bonusuri, după ce l-a cumpărat cu 94 de milioane și a intrat într-o alta dimensiune în cei noua ani în care Ronaldo a dat tot ce avea mai bun.

Totodată, plecarea lui Cristiano înseamnă și sfârșitul unei ere glorioase a „galacticilor”, dupa ce și Zinedine Zidane a demisionat la scurt timp după câștigarea celei de-a treia Cupe cu Urechi Mari la rand.

Revenind la meciul de ieri, Franța a obținut calificarea în a treia sa finala mondiala la ultimele sase ediții pentru ca a arătat mai multa siguranță de sine și a transmis un sentiment de putere, care i-a lipsit Belgiei, în ciuda unei posesii superioare, de peste 60 la suta. Cu toate acestea, cele mai multe si mai mari ocazii au aparținut „cocoșilor galici”, raportul șuturilor pe poarta și la poarta fiindu-le favorabil, 5-3, respectiv 8-6.

Deasupra tuturor a fost din nou Kylian Mbappe, care, deși nu a înscris, și-a arătat încă o data superclasa. Asta deși portarul Thibaut Courtois i-a acuzat pe francezi ca au făcut anti-fotbal, cu toate ca a fost nevoie de paradele sale ca Belgia sa nu mai încaseze vreun gol. „Franța a marcat un gol cu capul din corner și nu a făcut altceva decât sa se apere. As fi preferat sa pierd în sferturi cu Brazilia, care măcar este o echipa care joaca fotbal”, a spus Courtois, care pare sa fi văzut un alt joc, de parca nu el ar fi fost ultimul bastion al rezistentei belgiene în calea bombardamentelor franceze. În același timp, Eden Hazard a declarat: „Prefer sa pierd cu Belgia decât sa câștig cu Franța”, ca o replica la fotografiile sale din copilărie, în care aparea, alături de frații săi, îmbrăcat în echipamentul Les Bleus si devenite virale în social media.

Așadar, Franța este în finala și își așteaptă adversara din duelul Croația – Anglia.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: