PENTRU ANGLIA ȘI BELGIA, MONDIALUL ÎNCEPE CU ADEVĂRAT ACUM!

3 minutes, 5 seconds

Fara a mai avea incarcatura unui meci de care depinde soarta unei echipe la Cupa Mondiala, duelul dintre Anglia si Belgia este cel pe care il astept cel mai mult datorita apetitului urias de fotbal si de goluri aratat de cele doua nationale in primele doua etape ale grupei G. Deja calificati in optimile de finala, baietii lui Gareth Southgate si Roberto Martinez se vor lupta pentru lupta pentru pozitia de lider, iar o eventuala remiza astazi ar face ca departajarea sa se faca pe baza clasamentului fair-play, stabilit in functie de numarul de cartonase primit de fiecare echipa la turneul final, sau chiar in urma tragerii la sorti! La egalitate de puncte si cu acelasi golaveraj, 8-2, Anglia si Belgia sunt despartite de un singur avertisment in aceasta ierarhie, dar promit un nou spectacol de sunet si lumina care sa coloreze noaptea rusa de vara de la Kaliningrad.

Stiind ca victoriile aduc noi victorii, selectionata Three Lions vrea sa isi continue forma excelenta de la Mondial cu un nou succes astazi, in timp ce Roberto Martinez isi va odihni cativa jucatori de baza in perspectiva optimilor de finala. „Vrem ca acest moment pozitiv sa continue. Vrem sa continuam sa castigam si iar sa castigam. Asta ne va oferi o stare foarte buna. Nu conteaza cu cine jucam mai departe intrucat pentru a ajunge cat mai departe poti, vei infrunta echipe de top in drumul spre finala”, a spus Gareth Southgate, care va miza in continuare in ofensiva pe Harry Kane. Atacantul lui Tottenham are patru reusite pana in prezent, cu una mai putin decat belgianul Romelu Lukaku, liderul clasamentului golgeterilor, care va fi menajat de Roberto Martinez.

Kane si Lukaku au reusit o performanta foarte rar intalnita la un Mondial: sa marcheze cel putin doua goluri in fiecare din primele doua jocuri de la un turneu final. Doar maghiarul Sandor Kocsis, in 1954, si argentinianul Guillermo Stabile, in 1930, au mai realizat acest lucru si, in ambele cazuri, echipele lor au ajuns in finala.

Va fi pentru a treia oara cand Anglia si Belgia se infrunta la Cupa Mondiala, reprezentativa Albionului fiind neinvinsa pana in prezent, dupa remiza, 4-4, din 1954, si succesul cu 1-0 din 1990, venit in urma unui gol al lui David Platt. Mai mult, „dracii rosii” au castigat o singura data in 21 de intalniri cu englezii, 3-2 in 1936!, si au pierdut de 15 ori.

Meciul de la Kaliningrad va avea un spectator special in persoana arbitrului englez Martin Atkinson, care a facut drumul de 2700 de kilometri pe bicicleta pentru a-si sustine conationalii. „A fost o adevarata provocare. Si vreau sa le spun celor care se gandesc ca a fost usor sa incerce sa mearga 150 de kilometri, si asta zi de zi, pentru o perioada atat de lunga”, a spus Atkinson, a carui expeditie temerara a adunat 60 de mii de lire sterline pentru patru fundatii caritabile. Dar dincolo de scopul nobil al misiunii sale, arbitrul englez a fost manat in aceasta incercare de pasiunea pentru fotbal si dorinta de a fi aproape de jucatorii pe care ii conduce de la centru, saptamana de saptamana, in Premier League. Si nu este vorba doar de fotbalistii lui Gareth Southgate, ci si de cei belgieni, care evolueaza in majoritate in campionatul Angliei.

Unul dintre ei, Marouane Fellaini, mijlocasul lui Manchester United a prefatat cel mai bine ceea ce englezii numesc old friends reunion: „Va fi un joc minunat!”

Echipe probabile:

Anglia: Jordan Pickford – Phil Jones, John Stones, Gary Cahill – Trent Alexander-Arnold, Ruben Loftus-Cheek, Eric Dier, Jesse Lingard, Danny Rose – Marcus Rashford, Harry Kane

Belgia: Thibaut Courtois – Thomas Vermaelen, Dedryck Boyata, Toby Alderweireld – Moussa Dembele, Marouane Fellaini, Youri Tielemans – Nacer Chadli, Thorgan Hazard, Eden Hazard – Michy Batshuayi.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: