PACIENTUL ARGENTINIAN ESTE ÎN VIATA. PANA CÂND?!

2 minutes, 37 seconds

Așadar, Argentina poate respira din nou aer proaspăt la Cupa Mondiala, iar lui Messi i-a mai revenit sângele în obraji după victoria cu 2-1 în fata Nigeriei, în care soarta calificării a alternat dintr-o tabăra în alta. Deși sud-americanii au sărbătorit accesul în optimi ca și cum ar fi ajuns în finala, jocul lor iarăși nu a convins, de mai multe ori glonțul eliminarii suierandu-le pe lângă ureche.

La fel ca și în alte situații critice, Lionel Messi a răspuns prezent operațiunii de salvare și de resuscitare a naționalei „pumelor”, înscriind o bijuterie de gol. Felul în care a îmblânzit mingea, i-a oprit furia pentru o clipa după pasa magnifica a lui Banega și apoi a trimis-o în plasa cu o acuratețe totala, fără a privi vreun moment poarta, toate acestea au fost răspunsul clar al capitanului Argentinei la întrebarea dacă mai poate face o minune la acest Mondial, ca un Messia al poporului sau.

Nigeria nu s-a lăsat, însă, impresionata si a trecut la represalii, arătând ca a împrumutat ceva din mentalitatea nemțească a selecționerului sau, Gernot Rohr. Egalarea din penalty a lui Victor Moses i-a anesteziat pe argentinieni, care au supraviețuit apoi cu greu furiei dezlănțuite a „vulturilor verzi”, datorita intervențiilor excelente ale lui Franco Armani, înlocuitorul lui Willy Caballero.

La fel ca și în partidele cu Islanda și Croația, Argentinei i-a fost foarte greu sa se reculeaga după primirea golului, iar jocul sau dezlanat părea sa nu ducă la nimic bun, lucru sesizat și de Diego Armando Maradona, pe care l-a apucat motaiala în repriza secunda. Asta după ce dansase și se bucurase ca un nebun la golul lui Messi.

Salvatorul Argentinei nu a fost nici Messi, nici Higuain, nici Aguero sau Di Maria, ci Marcos Rojo, care a finalizat ca la carte centrarea excelenta a lui Gabriel Mercado. Reușita fundașului lui Manchester United l-a aruncat în extaz pe Maradona atât de mult încât a uitat și de ultima fărâmă de bun-simt și a celebrat golul cu un gest birjaresc, de ultima mahala, arătând degetul mijlociu de la ambele mâini în direcția suporterilor „pumelor”, care nu mai credeau în victorie. Și ca tabloul sa fie complet, la finalul meciului, a avut nevoie de intervenția paramedicilor, iar astăzi a dat asigurări fanilor sai ca se simte bine și ca nu a avut nevoie de spitalizare.

Cumva, și situatia Argentinei poate fi comparata cu cea a unui pacient trezit la viata, după injecția cu dopamina furnizata de golul lui Rojo, dar care trebuie ținut sub observație în continuare pentru a nu intra iarăși în coma. Mai ales ca urmează un duel în optimi cu Franța lui Antoine Griezmann și Kylian Mbappe.

P.S. Jos palaria pentru Croatia, care si-a respectat blazonul, aparandu-si onoarea in duelul cu Islanda, chiar si cu o parte dintre titularii de baza menajati si asta desi era deja sigura de primul loc in grupa.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: