BRAZILIENII ÎNTRE EI

1 minutes, 55 seconds

In urma cu doua decenii, un duel intre Iugoslavia si Brazilia era văzut drept ciocnirea dintre brazilienii Europei și cei ai Americii de Sud. Și asta datorită stilului spectaculos de joc al plavilor, posesorii unei generații de excepție, considerata cea mai tehnica de pe Bătrânul Continent in acele vremuri. Între timp, Iugoslavia a devenit Serbia, iar  echipa naționala nu mai are talentul din anii ’90. Însă, spiritul de lupta al sârbilor a rămas intact și astăzi, trupa lui Mladen Krstajic va încerca să producă marea surpriza a Cupei Mondiale din Rusia prin eliminarea Braziliei într-o veritabila finala pentru accesul în optimile de finala.

Cele doua selecționate s-au mai întâlnit o singură dată, într-un amical din urma cu patru ani, câștigat de Brazilia cu 1-0 înaintea turneului final. Pentru partida din aceasta seara de la Moscova, Tite nu se va putea baza pe Danilo și Douglas Costa, ambii accidentați, dar așteaptă încă un joc strălucitor din partea lui Philippe Coutinho, autor a doua goluri în primele doua meciuri și omul care a alergat cel mai mult din tot lotul Braziliei la turneul final, 22,1 kilometri.

Departe de a fi cel mai elegant atacant sau jucătorul  cel mai înzestrat tehnic de la Mondialul din Rusia, vârful sârbilor, Aleksandar Mitrovic, le-a pus gând rău brazilienilor. Marcatorul golului Serbiei cu Elveția a punctat de 18 ori în 26 de meciuri jucate în 2018 pentru Fulham și echipa națională și crede cu toată tăria într-un rezultat mare al trupei lui Krstajic. „Cred ca este o presiune mai mare asupra Braziliei pentru ca ei nu prea sunt obișnuiti cu situația de a fi eliminati din prima faza, în timp ce noi nu avem nimic de pierdut. Trebuie să fim inteligenti, sa dam totul, sa avem puțin noroc și, cu ajutorul lui Dumnezeu, putem învinge. Dacă nu as crede în victorie, mi-aș face deja bagajele și as fi plecat acasă, la fel ca și colegii mei”, a declarat nouarul sârbilor.

Echipele de start:

Serbia: Stojkovic – Rukavina, Veljkovic, Milenkovic, Kolarov – Matic, Milinkovic-Savic – Tadic, Ljajic, Kostic – Mitrovic

Brazilia: Alisson – Fagner, Miranda, Thiago Silva, Marcelo – Casemiro, Paulinho – Willian, Philippe Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: