VA SCĂPA GERMANIA DE VIRUSUL CAMPIOANELOR MONDIALE?

3 minutes, 6 seconds

Germania este in fata unui moment crucial, cu care nu s-a mai confruntat la Cupa Mondiala de 80 de ani! In cazul unui rezultat nefast in confruntarea cu Suedia, panzerele risca eliminarea inca din faza grupelor, ceea ce nu au mai patit de la editia din 1938. Mannschaft-ul are inaintea sa genul de meci in care invingi sau mori pentru ca „a pleca inseamna a muri putin”, dupa cum spunea jurnalistul francez Victor Sinet.

La ultimele turnee finale, campioanele mondiale au fost afectate de sindromul eliminării premature, încă din faza grupelor, iar Germania este și ea acum sub o presiune imensa, după eșecul cu Mexicul de săptămâna trecută.

Totuși, Miroslav Klose spune ca nemții joaca cel mai bine în astfel de situații: „Sub presiune, facem cele mai bune meciuri. De aceea, sunt foarte optimist în privința jocului de sâmbăta.”

In aceeași nota a fost și selecționerul Joachim Low, care a anunțat ca echipa sa va răspunde pozitiv în partida cu Suedia. Totodată, Thomas Muller a declarat ca Germania va da totul pe teren in partida de la Soci. „Ne-am făcut vulnerabili noi înșine. Suntem suficient de autocritici pentru a analiza situația, dar acum trebuie sa privim înainte, împreună. Avem doua misiuni importante în fata noastră. Presiunea este foarte mare, dar nu vom câștiga cele doua meciuri dacă ne învingem din interior și cautam greșelile și vinovații în fiecare dintre noi. Nu ne dorim nimic mai mult decât succesul cu Suedia și trebuie sa ne credeti pe cuvânt”, a mai spus jucătorul lui Bayern München. El a fost completat foarte bine și de fundașul Mats Hummels, unul dintre oamenii care vor lipsi, mai mult ca sigur, din formula de start a panzerelor din cauza unei accidentari. El a mărturisit ca atmosfera din lot a devenit mult mai buna după valul de critici ce a urmat eșecului cu Mexicul.

Chiar și într-o mini-criza, Germania rămâne Germania, aspect subliniat foarte bine și de atacantul suedez Emil Forsberg: „Au venit ca mari favoriți și au o echipa incredibila. Iar dacă nu câștigi, primesti critici. Dar sunt foarte puternici mental și ma aștept sa avem de muncit din greu sâmbăta. Trebuie sa fim la 110 la suta din potențial și sa facem totul perfect, altfel, va fi foarte dificil sa ii batem sau chiar sa scoatem un egal.”

Germania și Suedia s-au întâlnit pana acum de 36 de ori, cu un bilanț favorabil nemților, care s-au impus de 15 ori, în timp ce vikingii au câștigat 12 dueluri. La Cupa Mondiala, au fost patru confruntari directe, dintre care trei au revenit Mannschaft-ului, in 1934, 1974 și 2006, singurul triumf al scandinavilor fiind la turneul final din 1958, găzduit pe teren propriu. Germania este neinvinsa de 40 de ani în fata Suediei, timp în care au adunat sase victorii și cinci egaluri, ultimul eșec fiind suferit în aprilie 1978, 1-3, când panzerele se pregăteau de apărarea titlului mondial în Argentina.

Trei din ultimele patru campioane ale lumii au dezamăgit la următorul turneu final, Franța, în 2002, Italia, în 2010, și Spania, în 2014, fiind eliminate încă din faza grupelor. Germania va cauta sa evite rușinea, dar pentru asta, trebuie sa își revină în jocul cu Suedia. Va reuși?

Echipe probabile:

Germania: Manuel Neuer – Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Nicklas Sule, Jonas Hector – Ilkay Gundogan, Toni Kroos – Thomas Muller, Mesut Ozil, Marco Remus – Mario Gomez

Suedia: Robin Olsen – Mikael Lustig, Viktor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: