UNDE SUNT ZAPEZILE SPANIEI DE ALTADATA?!

2 minutes, 29 seconds

Spania și Portugalia păreau la ani-lumina distanta de celelalte doua echipe din grupa B, Iran și Maroc, care au oferit, totuși, unul dintre cele mai frumoase meciuri de pana acum ale Mondialului. Aceasta serie arata cea mai dezechilibrata din punct de vedere valoric între favorite și outsidere, însă ieri, ultimele doua campioane ale Europei au suferit teribil înainte de a bifa prima victorie din Rusia.

Portugalia a condus în partida cu Marocul după doar patru minute gratie capitanului sau, Cristiano Ronaldo, cel mai rapid jucător al acestui Mundial, cu o viteza de 34 de kilometri pe ora. Starul lusitanilor a ajuns la patru reușite la turneul final și a devenit, astfel, cel mai prolific fotbalist european în meciurile internaționale, cu 85 de goluri, depășind astfel vechiul record ce-i aparținea maghiarul Ferenc Pușkaș. Totodată, Ronaldo este primul jucător portughez care înscrie cu piciorul drept, cu stângul și cu capul la o ediție a Cupei Mondiale, după Jose Torres, în 1966. Astfel, echipa lui Fernando Santos a respectat tradiția care spune ca nu pierde niciodată la Cupa Mondiala atunci când deschide scorul, ajungând la 13 victorii în 15 jocuri.

Însă, și mai mult a transpirat pentru cele trei puncte Spania, care nu a mai suferit, parca, niciodată atât de tare în fata unei tari din a treia lume a fotbalului precum aseară la Kazan. Iranul nu doar a rezistat în fata Furiei Roja datorita intervențiilor excelente ale bravului sau portar, Alireza Beiravand, dar a arătat mult curaj în ofensiva. Diego Costa a făcut el ce a făcut și s-a lipit din nou de gol în urma unei degajari a unui adversar în piciorul sau, apoi David De Gea a fost salvat de semnalizarea foarte bună a asistentului la ofsaidul premergător golului înscris de Saeid Ezzatollahi în minutul 62. Deși a avut o posesie de 73 la suta, Spania nu a mai arătat atât de vulnerabila de la eșecul cu Italia din optimile EURO 2016, semn ca demiterea lui Julen Lopetegui cu doua zile înaintea debutului la Mondial nu a fost, poate, cea mai înțeleaptă decizie a președintelui federației, Luis Rubiales.

La Roja a fost cea care a triumfat în cele din urma, însă Iranul va rămâne în memoria colectiva pentru îndrăzneala de a crede în șansele sale și de a lupta pana la capăt pentru un rezultat istoric, dar mai ales datorita suporterilor sai, veniți în număr de 15 mii in capitala Tatarstanului. Acestia au dominat fondul sonor și cromatic pe Kazan Arena și datorita fanelor care au accesul interzis pe stadioanele de fotbal în tara lor.

Marocul este a doua reprezentanta a Africii eliminata deja la Cupa Mondiala, după Egipt, în timp ce Spania și Portugalia sunt iarăși în pole-position pentru calificarea în optimi. Totuși, cele doua rivale iberice trebuie sa își schimbe rapid abordarea pentru a nu risca o eliminare neasteptata.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: