PROPAGANDA A TRECUT, ACUM SA VINA FOTBALUL!

2 minutes, 6 seconds

Rusia si-a atins scopul: a marsaluit precum tancurile sovietice la o parada si a trecut cu senilele peste camilele saudite in meciul cu cele mai scumpe bilete de la Mondial, dupa finala, spre deliciul conducatorului suprem, caruia televiziunea ii sorbea fiecare reactie dupa cate un gol, la fel cum se intampla la manifestatiile comuniste. Cred ca atunci cand au cumparat dreptul de a organiza aceasta Cupa Mondiala, rusii s-au asigurat si ca vor infrunta in meciul de deschidere cel mai slab adversar posibil pentru a-si umfla muschii si a arata lumii ca sunt o forta si in fotbal.

In conditiile in care manualul de productie al meciurilor din UEFA Champions League, se specifica clar faptul ca trebuie evitate imaginile care implica politicul, aseara au abundat cadrele cu Vladimir Putin, aflat langa presedintele FIFA, Gianni Infantino. A fost inca un semn ca, indiferent de cine conduce forul mondial, nimic nu se schimba cat timp acesta se bate pe burta cu cei mai controversati lideri politici ai planetei in vazul intregii lumi.

Dezgustul provocat de aceasta propaganda sovietica a fost atenuat putin de executiile geniale ale lui Denis Cheryshev, care au luminat seara moscovita. Jucatorul de 27 de ani, care in urma cu cativa ani era motivul eliminarii la masa verde a celor de la Real Madrid din Cupa Spaniei, s-a distins de restul echipei sale precum se diferentiaza uleiul de apa prin rafinamentul sau tehnic si finetea in joc. Este evident ca el vine dintr-o alta lume, in conditiile in care a fost crescut in cultura fotbalului spaniol, unde si tatal sau a avut o cariera de jucator si, ulterior, de antrenor. De aceea, Cheryshev a fost, ieri, precum An englishman in New York. Un strain in tara unde s-a nascut, dar cu care a cam pierdut legatura. Un occidental rasat in ne-civilizatia răsăritean. O insulita de estetic într-un ocean de rudimentar. Nu este de mirare ca Denis este singurul jucător de câmp din lotul Sbornaia care nu provine din campionatul intern.

Trecand peste aceste aspecte, Rusia a realizat cel mai concludent succes din istoria jocurilor de deschidere de la Cupa Mondiala. Insa, greul pentru nationala lui Stanislav Cercesov abia acum incepe si cred ca, daca nu vor fi greseli de arbitraj fortate cumva de ospitalitatea gazdelor precum la acel ofsaid de doi metri nesemnalizat de ieri, rusilor nu le va fi la fel de usor in duelurile cu Egipt si Uruguay.

Acum ca am scapat de propaganda comunista, putem sa ne bucuram cu adevarat de fotbalul Cupei Mondiale.

Facebook Comments

There are 0 comments .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: