CE INSEAMNA 100 DE ZILE LA EXATLON?

3 minutes, 20 seconds

Editia de luni de la Exatlon Romania a marcat 100 de zile de cand concurentii au ajuns in Republica Dominicana pentru a fi protagonistii celui mai spectaculos, mai veridic si mai imprevizibil joc de televiziune din istorie si care face istorie. Nimic nu este regizat, iar efortul fizic, spiritul de echipa, puterea mentala si indemanarea sunt elementele care fac diferenta zi de zi, clipa de clipa intre invingatori si invinsi. Iar cei care sunt in continuare in concurs, la fel ca toti participantii de pana acum, merita toate aprecierile pentru rezistenta si, mai ales, pentru performantele lor.

Indiferent de cine va lua premiul cel mare, toti cei prezenti acum la Exatlon sunt niste castigatori si campioni in adevaratul sens al cuvantului. Unii au pornit din postura de simpli anonimi, dar au luptat de la egal la egal cu cei care au fost sau inca mai sunt idoli in arenele sportului si pot deveni, la randul lor, eroi. Chiar daca Faimosii au cerut de multe ori respectul, poate chiar umilinta Razboinicilor, in fata faptelor lor de vitejie si a carierelor lor, incarcate de medalii si glorie, meritele echipei in albastru sunt uriase pentru ca, de multe ori, chiar si-au invins mult mai titratii lor adversari.

Acum, cand suntem mai aproape de finis decat de momentul startului, fiecare dintre concurentii ramasi in concurs se gandeste, cu siguranta, si la faptul ca ar putea ajunge in finala. De-a lungul existentei planetei noastre, s-a confirmat de atatea ori ca nu cele mai puternice specii supravietuiesc, nici cele mai inteligente, ci cele care se adapteaza cel mai bine schimbarilor si aceasta regula va oferi si invingatorul de la Exatlon Romania 2018.

In acest sens, imi amintesc doar o discutie din urma cu mai bine de doua luni, cu unul dintre participanti, care imi spunea ca daca mai rezista inca 30 de zile este mai mult decat satisfacut. Insa, el inca se afla in concurs, fiind unul dintre cei mai buni si mai constanti oameni ai echipei sale, dovada ca mental este pregatit sa mearga pana la capat si ca are, intr-adevar, gena de campion.

In sport, se spune ca victoriile aduc victorii, iar la Exatlon Romania, fiecare succes reprezinta baza, fundamentul urmatoarelor triumfuri pentru ca fiecare izbanda confera echipei castigatoare beneficiile aferente sederii in casa, mancare mai consistenta, dar contribuie si la slabirea adversarului. De foarte multe ori, duelurile au fost foarte stranse si doar cateva detalii au inclinat balanta in favoarea uneia dintre tabere. Ca si in sportul de mare performanta, granita dintre a fi campion si a fi invins este extrem de subtire, iar victoria este un obicei, o cultura si necesita foarte multa pregatire mentala.

La Exatlon Romania, toti participantii se confrunta zilnic cu provocari sportive, dar si de rezistenta fizica si psihica. Fiecare zi aduce o noua competitie si, in acelasi timp, duce limitele fiecaruia mai departe, dincolo de ziua care tocmai a trecut. Aici, fiecare concurs trebuie castigat pentru premiile puse in joc, dar si pentru asigurarea unei forme bune si a unui tonus pozitiv pentru ziua urmatoare.

Practic, aceasta este si frumusetea sportului: ca iti ofera sansa revansei dupa cate un esec, iar tristetea de azi poate deveni bucuria de maine. Pana la urma, infrangerile si victoriile fac parte din sport si din viata. De aceea, iubim atat de mult sportul pentru ca ne arata ca dupa fiecare cadere, trebuie sa te ridici, sa mergi mai departe si sa iti depasesi limitele. Este ceea ce fac, zi de zi, la Exatlon, Faimosii si Razboinicii.

Ei ne ofera zilnic o super-Olimpiada, dovedind ca sunt super-campioni. Si spun asta pentru ca ei nu se lupta doar cu adversari fiorosi, cu secundele si cu centimetrii, care fac diferenta de atatea ori intre un invingator si un perdant, ci si cu conditii dure, de izolare, cu numeroase restrictii de hrana si nu numai, dar mai ales cu propriile limite fizice si psihice. De aceea, ma consider onorat ca am avut ocazia sa ii comentez timp de o luna pe Faimosi si pe Razboinici.

 

Facebook Comments

There is 1 comment .

  1. Excelenta remarca ta in articol si anume ca invingatorul Exatlon 2018 va fi acela (aceea) care se adapteaza cel mai bine la conditiile date si NU cei care sint inteligenti sau puternici🌴🌴

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: