MELENDO, OSCAR-UL LUI ESPANYOL

2 minutes, 3 seconds

Ieri, un anonim, astăzi, un erou. Aceasta este, pe scurt, povestea lui Oscar Melendo, devenit peste noapte un idol pentru toti fanii lui Espanyol, dupa ce a adus primul succes pentru los pericos intr-un derby cu Barcelona pe noua arena, Cornella El Prat.

Ajuns la 20 de ani, Melendo este considerat canteranul total: de la sase ani, joaca in tricoul blanquiazul visand sa marcheze un gol in poarta rivalilor de la Barca si sa devina, intr-o buna zi, capitanul lui Espanyol. Primul lucru l-a bifat deja miercuri, în Copa del Rey, când reușita sa l-a propulsat în galeria marilor legende ale clubului, Raul Tamudo și Ivan De La Pena, ultimii oameni care au îngenuncheat taurul blaugrana. Oscar Melendo a avut nevoie de numai 16 minute în prima manșă a sferturilor de finală din Cupa Spaniei pentru a scrie istorie cu primul lui gol la profesioniști.

“Sunt lucruri care țin de destin. Melendo este singurul jucător care a plătit pentru a juca la Espanyol”, a declarat Javi Lopez despre colegul său, care a debutat în sezonul trecut în La Liga. A fost un drum lung și greu până în acest moment, Oscar fiind singurul fotbalist profesionist care a trecut pe la absolut toate grupele de copii și juniori ale clubului, inclusiv si la scoala.

Povestea sa este una a sacrificiului si a muncii neobosite. A fost, la un pas, de a se intoarce in Sant Gabriel pentru ca a fost respins din cauza staturii sale de numai 1,67 de metri. Dar a strans din dinti, a mers mai departe, nu a renunțat niciodată si a muncit cum putini ar fi facut-o pentru a ajunge in elita. Vestiarul si publicul il adora, iar acum numele sau este pe buzele tuturor si este asociat deja marilor glorii ale lui Espanyol. Asta, cu toate că în această stagiune, a evoluat în numai șapte meciuri de campionat și în patru din Copa del Rey.

Cu o putere mentala extraordinara, calitate remarcata de antrenorii de la juniori, Melendo ramane si un tip modest si asteaptă mai multe sanse din partea lui Quique Sanchez Flores pentru a demonstra că își merită locul în echipă.

Umil, muncitor și foarte … perico, după cum îl descrie cotidianul Marca, Oscar Melendo este văzut acum drept „Regele de pe Cornella”. Sub contract cu gruparea catalană până în 2022, el are toate șansele de a-și împlini și celălalt mare vis, de a fi căpitanul lui Espanyol.

Facebook Comments

There is 1 comment .

  1. Pingback: DANI JARQUE, SIEMPRE CON NOSOTROS - Bogdan Socol

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: