BETANCUR, VIITORUL SUNĂ BINE

2 minutes, 40 seconds

Dacă Boca Juniors este în acest moment favorită la câștigarea titlului în Argentina, un mare merit îl are și Rodrigo Betancur, mijlocașul uruguayan de 19 ani devenit campion de tineret al Americii de Sud în luna februarie. Prezent acum la Cupa Mondială Under-20 cu naționala celestă, Betancur se anunță deja drept unul dintre jucătorii latino-americani ai noii generații care vor încânta Bătrânul Continent. 

Aproape că a devenit o lege ca un talent confirmat să fie scăpat de echipa care l-a avut la îndemână doar ca urmare a unei erori, a unei formalități sau a unui orgoliu nejustificat și să strălucească pe alte meleaguri, departe de casă. Cazurile lui Messi, Griezmann și, mai nou, Mbappe Lottin sunt deja celebre, iar Betancur nu face decât să confirme această poveste aparte a fotbaliștilor care depășesc orice obstacol pentru a-și îndeplini destinul. Respins la vârsta de 13 ani de Penarol Montevideo, cel mai mare club al Uruguay-ului, micuțul Rodrigo și-a încercat norocul în Argentina, la granzii River Plate si Boca Juniors, iar „genovezii” nu au ratat ocazia de a pune mâna pe o veritabilă pepită. „Când l-am văzut prima dată, am spus că acel băiat slăbuț și înalt are ceva special. Priveam un jucător extraordinar”, își amintește Carlos Navarro Montoya, antrenorul echipei de juniori a celor de la Boca.

 

CITEȘTE ȘI | EL SUPERCLASICO: CULOARE, PASIUNE, INTENSITATE

Născut pe 5 iunie 1997, anul în care Uruguay-ul realiza cea mai mare performanță la nivelul echipelor de tineret – finala Mondialului U20 din Malaysia, pierdută în fața Argentinei, scor 1-2, cu o echipă plină de entuziasm, din care făceau parte Zalayeta sau Nicolas Olivera – Betancur s-a evidențiat rapid la Boca și a devenit o piesă de bază a micilor „celești”. În aprilie 2015, a debutat în prima echipă a Bocăi și, tot atunci, era remarcat de Juventus. Astfel, Bătrâna Doamnă a obținut prioritatea de a-l transfera, alături de alți trei tineri jucători ai Bocăi, în momentul în care Carlos Tevez a decis să își rezilieze contractul cu Juve și să revină la Boca. Bianconerii au activat acea clauză la sfârșitul lui aprilie 2017, când au plătit argentinienilor 9,5 milioane de euro pentru Betancur, care va deveni jucătorul lui Juventus la 1 iulie.

Până atunci, Rodrigo va încerca să conducă Uruguay-ul spre primul său titlu mondial la nivel juvenil. Cu Betancur titular în cele trei meciuri din grupă, „celeștii” au terminat pe primul loc, în fața Italiei, a Japoniei și a Africii de Sud, iar în optimile de finală vor înfrunta Arabia Saudită. Care este principala calitate a lui Betancur? O spune chiar antrenorul naționalei Under-20 a Uruguay-ului, Fabian Coito: „Rodrigo este un jucător de top, care ne-a oferit un volum de joc mult mai mare decât au avut precedentele echipe U20, care nu au avut un fotbalist cu caracteristicile sale, care s-a dezvoltat într-o altă țară și care are un simț al jocului un pic diferit.”

Așadar, și Europa îl așteaptă pe Rodrigo Betancur!

Facebook Comments

There are 9 comments .

  1. E totuși prea tânăr încă,iar serie A nu e Argentina. Eu cred că va sta pe la Juve până la iarnă,când va fi trimis undeva să joace,urmând a fi adus atunci când va putea să emită pretenții la titularizare. Asta cred eu,însă timpul ne va arăta dacă va fi așa. Salutari!

  2. Trebuie sa rectific: meciul de la Botosani, aparent mai putin important, motiv pentru care eu am fost desemnat sa-l comentez si pentru care a fost pus pe Digi Sport 3, a devenit foarte important si a ajuns pe Digi Sport 1! Astfel, va trebui sa ma multumesc cu un alt meci …

  3. Pingback: MESSI, NEPAMANTEANUL ATAT DE PAMANTESC - Bogdan Socol

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: